Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Larsson förlänger sitt kontrakt!

3 januari 2020 11:03
Herr

21-årige backen Jesper Larsson som nu är inne på sin tredje säsong i Warberg har förlängt sitt kontrakt med ytterligare en säsong!

-Väldigt glädjande att vi i ett tidigt skede kan säkra upp Jesper för nästa säsong också, han utvecklas hela tiden och är en mycket omtyckt kille i Warberg säger Kimmo Eskelinen, sportchef.


2017 anslöt en nybakad student från Borås med en säsong i division 1 bakom sig. Nu gör han sin tredje säsong i Warberg och spelar som ordinarie i SSL. Utvecklingskurvan har stadigt pekat uppåt och nu får Warbergs-publiken glädja sig över ytterligare en säsong med Jesper Larsson i laget, minst!

Larsson skrev vid ankomsten på ett treårskontrakt, och valde tidigt att förlänga det med ett fjärde år när chansen gavs. Under sina två första säsonger i Warberg har han spelat i såväl Allsvenskan som i division 1, allt för att få så mycket speltid och chans till utveckling som möjligt. Denna säsong har han startat samtliga matcher i SSL, och från sin vänsterbacksposition gjort fem poäng (3+2).

-Vi tog diskussionen om förlängning redan i somras och det var egentligen aldrig några tveksamheter. Jesper blev snabbt en riktig Warbergare och är en otroligt omtyckt kille i hela föreningen. Han är också en väldigt bra förebild då han alltid bjuder på sig själv och ofta ställer upp och spelar innebandy med våra ungdomsspelare. I truppen är han en glädjespridare som alltid ger energi till laget, och på plan har han tagit enorma kliv under sina snart tre säsonger här. Samtidigt är han ung och bara i början av sin elitkarriär, så det finns mycket kvar att hämta ut av honom, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Jesper själv säger så här om sin kontraktsförlängning:

-Det känns bra och spännande, jag gör ju min tredje säsong i Warberg nu och äntligen i SSL vilket vi jobbade väldigt hårt för mina två första säsonger. Därför känns det roligt att få jobba vidare på denna resa!

Varför väljer du att förlänga?

-Jag förlänger egentligen mest för att jag har haft en fin utvecklingskurva i Warberg, samtidigt som jag trivs bra i staden, gillar föreningen och tycker att vi i laget har en intressant framtid om vi fortsätter att träna hårt. Sen att ha förmånen att spela i en klubb och stad där så många människor engagerar sig är speciellt och få förunnat, det spelar såklart också in.

Du är som sagt inne på din tredje säsong i Warberg nu, hur skulle du beskriva din tid här hittills?

-Ja tiden går bra fort! Det har varit en fantastisk tid med mycket framgångar, men även motgångar vilket givit en härlig blandning. Att vi förra året lyckades ta Warberg tillbaka till SSL är självklart ett speciellt tillfälle som värmer lite extra och någon man alltid kommer att bära med sig.

Kort då inför andra halvan av säsongen, vad behöver ni som lag förbättra för att lösa ett nytt SSL-kontrakt?

-Andra halvan av säsongen kommer att bli otroligt intressant, vinsten senast borta mot Helsingborg var väldigt viktig för att kunna ta ledigt i några dagar med en bra känsla i magen. Ni har vi kommit in i SSL och vet vad som krävs av oss i alla matcher, vi är ett bra lag som vi har visat i många matcher men kanske inte alltid fått poängen med oss. Jag tycker dock att Kent och Anton lyckas peka på bra saker varje vecka som vi jobbar hårt för att utveckla vilket gör att vi istället för uddamålsförluster kommer att få med oss lite uddamålsvinster istället. Jag tror att vi måste fortsätta att tro på oss själva och vara villiga att offra en framtand för att plocka poäng!