Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Emma Thorsson uttagen till Guldsteget!

9 juni 2022 13:04
DAM

Warbergs nyförvärv Emma Thorsson har som en av tio spelare blivit uttagen till Guldsteget för säsongen 2022/2023.


Guldsteget är för spelare i åldern 19-23 år som har stora ambitioner och mål med sin innebandy och som bedöms ha potential att nå seniorlandslaget i framtiden. Det blir därför ett komplement till klubblagets spelarutbildning riktat till individuella spelare. Rent praktiskt innebär det fysiska läger under säsongen, löpande kontakt och uppföljning med förbundskaptenerna för A-landslagen, samt möjlighet till resurser och extra stöd kring spelarens individuella utveckling.

-Det känns superkul såklart! Det ska bli en rolig och tuff utmaning, säger Emma om beskedet att ha blivit uttagen till Guldsteget.

Vad har du för förväntningar på att vara med i Guldsteget?

-Jag har höga förväntningar på kvalitén. Det ska bli kul att få lira med spelare som också har en hög målsättning.

Utifrån hur upplägget för säsongen med Guldsteget ser ut, vad ser du mest fram emot?

-Jag tycker det ska bli roligt att träffa alla. Det kommer bli en lärorik resa och jag ser fram emot samtliga samlingar. Men givetvis är matcher alltid det man ser fram emot mest.

Vad har du för ambitioner och mål med din innebandy och hur passar det ihop med Warberg och nu Guldsteget?

-Jag vill komma så långt som möjligt utifrån min kapacitet och mina förutsättningar. Det känns otroligt bra att kunna kombinera Warberg tillsammans med Guldsteget. Detta känns som ett steg i rätt riktning för att jag ska kunna ta nästa kliv i min utveckling.

Hur går det med försäsongsträningen just nu?

-Sommarträningen går bra tycker jag. Jag följer mina pass och krigar på. Det är en ökad träningsbelastning än vad jag är van vid sen tidigare, men det känns superbra. Motiverande! Jag har även fått vara med Hovslätt i tisdags och ska vara det någon tisdag framöver för att få lite innebandy i mig när jag inte är på plats i Varberg. Så är supertacksam att de har välkomnat mig och gett mig möjligheten till det.

Damlagets manager Andreas Burman är glad över att Emma har blivit uttagen till Guldsteget.

-Vi vill arbeta med spelare som har höga ambitioner och mål. Det innebär att vi vill ha spelare som i vår miljö utvecklas till att bli landslagsspelare. I det avseendet är Guldsteget en väldigt bra komplettering det som vi kan stötta spelarna med i klubbmiljön. Så det är jättekul att Emma får den här möjligheten.

Emma kommer att vara på plats i Varberg från den 1 augusti när laget återsamlas efter egenträningsperioden i juli.