Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

"Vi känner oss otroligt laddade för denna uppgift"

22 oktober 2021 13:30
DAM

Imorgon är det dags för damlaget att återigen snöra på sig skorna för en ny match, en match som laget kommer till med två raka trepoängare. Damlagets matchcoach, Stefan "Bagarn Smedberg" ger oss sina tankar kring de två vinsterna och även morgondagens match.


Damlaget hade på pappret en ganska tung start i årets SSL. I de första tre omgångarna skulle båda SM-finallagen från föregående säsong mötas. Två lag som har mer eller mindre identiska trupper från föregående säsong, och visst blev det en tunga matcher. På fredagskvällen mötte damlaget Pixbo hemma, en match som slutade 3-13 och redan på söndagen var det dags för nästa match - borta mot Mora.

Hur gick tankarna inför Mora matchen och hur sammanfattar du den?

-Efter att förlorat stort mot Pixbo på fredagskvällen, så var det ett lite stukat gäng som satte sig på bussen på lördagsmorgonen för avfärd mot Mora. Vi fick bra förutsättningar genom att åka upp dagen innan, då vi kunde sluta oss samman som lag och hitta lösningar i vårt spel som kunde ge oss en god chans att vinna mot Mora. Det kändes redan från matchstart att vi var "påslagna" och laddade för att ta med oss poäng hem till Varberg. Det var en jämn match men anledningen till att vi kunde åka hem med 3 poäng var dels ett bra och aggressivt försvarsspel och ett framgångsrikt powerplay. Tycker tjejerna gjorde det fantastiskt bra i ett pressat läge och en av dem skönaste segrarna jag upplevt med damerna.

Matchen efter spelade ni återigen borta, då mot Sirius. Tre nya poäng, hur ser du tillbaka på den matchen?

-Ja precis, en vecka senare satte vi oss återigen på bussen, denna gång mot Uppsala och det väntade topplaget Sirius. Redan i första perioden kändes det som inte Sirius hade "stämplat in" och var 100% närvarande, det kunde vi utnyttja och ta ledningen i matchen. Andra perioden är lite svagare från vår sida där vi låter Sirius komma in i matchen. Dels höjer de tempot och får ha boll i lite för farliga områden i vårt försvar, men även att vi har väldigt korta sekvenser där vi kan "vila" med boll i anfallszon. Sista perioden gör vi lite ändringar i försvaret som gör att vi stänger till dem farliga zonerna och ger Hanna en ärlig chans att rädda bollar. Sedan är det en fantastisk prestation av Sandra som blir avgörande, när man tittar på 4-3 målet i efterhand ser det ut som att Sirius spelarna har "dykardojjorna" på sig när hon springer förbi de och avgör matchen. En otrolig kämpar match från tjejerna och 3 poäng som ingen förutom vi i laget hade räknat med.

Två raka segrar och sedan ett uppehåll. Vad har ni fokuserat på då?

-Under EFT-uppehållet har vi försökt att jobba vidare med vårt försvar, där vi tycker vi hittat ett sätt som gör att vi kan vinna matcher mot många av våra konkurrenter. Men det vi kanske lagt mest tid på är spelet med boll. Vi känner att vi behöver hitta ett sätt som gör att vi kan ha mer boll på motståndarens planhalva. Vi börjar hitta mönster att jobba efter och förhoppningsvis kommer ni framöver få se att vi kan ha lite mer boll i anfallszon.

Härligt, nu är det dags för match igen. Imorgon är det dags mot Västerås Rönnby, vad har du för tankar inför den matchen?

-Rönnby är ett lurigt lag. De har en smart tränare som gillat att experimentera med det taktiska spelet. Det är en svår motståndare att "scouta" då de blandar väldigt mycket i sitt spel. De har även gjort några bra värvningar denna säsong och kan mycket väl vara bland de första 4 lagen när serien avslutas i vår. Vi känner oss otroligt laddade för denna uppgift, det ska bli fantastiskt att få spela inför vår härliga publik igen. Laget vi ställer på planen på lördag kommer vara beredda att offra väldigt mycket för att få uppleva känslan vi hade efter våra två senaste matcher.

Vi säger stort tack till Bagarn och önskar han resten av staben och laget ett stort lycka till imorgon när Västerås Rönnby som sagt kommer på besök.

15:00 börjar damlagets match och den ser ni bäst i Sparbanken Wictory Center. Ni har väl inte missat att våra spelare under oktober månad spelar med rosa skosnören för att uppmärksamma arbetet mot Bröstcancer. Under lördagens match kommer damlaget att skänka 5 kr per åskådare till forskningen. Var med och stötta ni också!

Biljetter till matchen köper ni på: warberg.ebiljett.nu. Det kommer även finnas möjlighet att köpa biljetter på plats.

Om ni inte kan se den på plats sänds den som alltid på SportExpressen Play. Direktlänk till matchen hittar ni: Warberg IC - Västerås Rönnby