Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Sent avgörande i Malmö

23 november 2019 10:14

Det blev en tung förlust för våra damer borta på fredagskvällen när de gästade Malmö. Ett Malmö som inför matchen hade 18 poäng och tillhör den övre halvan av tabellen. Warberg som kommer från match senast mot Endre där de plockade poäng, likaså matchen innan dess. Efter en svängig match som vid flera tillfällen såg ut att få ett annat utfall slutade matchen 6-4 till Malmö.


Warberg var laget som inledde matchen på bästa sätt. Ledningsmålet kommer efter dryga åtta minuter in i första perioden efter snygg framspelning från Wetterström och Halldén kan Jenny Dahl sätta 0-1 från ”slottet”. Med dryga två minuter kvar till periodpaus blir Sandra Hawerman snyggt framspelad av Sofie Karlsson och det är därmed 0-2 på tavlan inför pausvilan efter den första perioden. I andra perioden så växlar Malmö upp och efter att närmare halva perioden är spelad så tilldöms laget en straff men resultatet 0-2 står kvar på tavlan efter att Hanna Svensson i målet har läst situationen på bästa sätt. Reduceringsmålet kommer likaså kvitteringen. Med 1,5 minut kvar av matchen så får Malmö en utvisning där Warberg inte lyckas att få till ett etablerat spel utan precis när andra perioden ska avslutas lyckas Malmö ta ledningen med 3-2.

I den sista perioden var det Warberg som kom ut starkast i inledningen. Amanda Ahola gör ett snyggt avslut och vi har resultatet 3-3 efter dryga fyra minuter spelade. Warberg fortsätter att trycka på i inledningen av den sista perioden och tar också ledningen genom Sandra Hawerman med ett ruggigt snyggt avslut, från det vänstra hörnet, som hon trycker rätt bollen upp i taket på målburen. I samband med Warbergs ledningsmål tar Malmö en timeout och strax därefter drabbas Warberg av en utvisning som Malmö förvaltar på bästa sätt. Med fyra och en halv minut kvar på tavlan och resultatet 4-4 tar Warberg en timeout. Tyvärr lyckas inte Warberg att återta ledningen utan det är Malmö som med knappa två minuter kvar att spela får in ledningsmålet och fastställer slutresultatet 6-4 i tom bur.

En tung förlust för laget när Malmö så sent i matchen avgör men kan ändå inför framtiden ta med sig ett gigantiskt försvarsspel. I matchen skadade sig lagkaptenen Camilla Halldén och just nu är deltagande i kommande matcher oviss.

Laget har börjat att ladda om för imorgon söndag den 24 november så kommer Västerås/Rönnby på besök till Sparbanken Wictory Center. Tack vare våra sponsorer så kan vi erbjuda FRI ENTRÈ – vi ses i hallen!