Söndag
27 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 2 matcher
Måndag
11 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Torsdag
12 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 2 matcher
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match

Sent avgörande i Malmö

23 november 2019 10:14

Det blev en tung förlust för våra damer borta på fredagskvällen när de gästade Malmö. Ett Malmö som inför matchen hade 18 poäng och tillhör den övre halvan av tabellen. Warberg som kommer från match senast mot Endre där de plockade poäng, likaså matchen innan dess. Efter en svängig match som vid flera tillfällen såg ut att få ett annat utfall slutade matchen 6-4 till Malmö.


Warberg var laget som inledde matchen på bästa sätt. Ledningsmålet kommer efter dryga åtta minuter in i första perioden efter snygg framspelning från Wetterström och Halldén kan Jenny Dahl sätta 0-1 från ”slottet”. Med dryga två minuter kvar till periodpaus blir Sandra Hawerman snyggt framspelad av Sofie Karlsson och det är därmed 0-2 på tavlan inför pausvilan efter den första perioden. I andra perioden så växlar Malmö upp och efter att närmare halva perioden är spelad så tilldöms laget en straff men resultatet 0-2 står kvar på tavlan efter att Hanna Svensson i målet har läst situationen på bästa sätt. Reduceringsmålet kommer likaså kvitteringen. Med 1,5 minut kvar av matchen så får Malmö en utvisning där Warberg inte lyckas att få till ett etablerat spel utan precis när andra perioden ska avslutas lyckas Malmö ta ledningen med 3-2.

I den sista perioden var det Warberg som kom ut starkast i inledningen. Amanda Ahola gör ett snyggt avslut och vi har resultatet 3-3 efter dryga fyra minuter spelade. Warberg fortsätter att trycka på i inledningen av den sista perioden och tar också ledningen genom Sandra Hawerman med ett ruggigt snyggt avslut, från det vänstra hörnet, som hon trycker rätt bollen upp i taket på målburen. I samband med Warbergs ledningsmål tar Malmö en timeout och strax därefter drabbas Warberg av en utvisning som Malmö förvaltar på bästa sätt. Med fyra och en halv minut kvar på tavlan och resultatet 4-4 tar Warberg en timeout. Tyvärr lyckas inte Warberg att återta ledningen utan det är Malmö som med knappa två minuter kvar att spela får in ledningsmålet och fastställer slutresultatet 6-4 i tom bur.

En tung förlust för laget när Malmö så sent i matchen avgör men kan ändå inför framtiden ta med sig ett gigantiskt försvarsspel. I matchen skadade sig lagkaptenen Camilla Halldén och just nu är deltagande i kommande matcher oviss.

Laget har börjat att ladda om för imorgon söndag den 24 november så kommer Västerås/Rönnby på besök till Sparbanken Wictory Center. Tack vare våra sponsorer så kan vi erbjuda FRI ENTRÈ – vi ses i hallen!