MAL

Förlust för damlaget borta mot Malmö FBC

27 augusti 2021 20:45
DAM

I den andra matchen stod seriekonkurrenten Malmö FBC för motståndet. Efter en period var gästerna i ledningen, men ett starkt Malmö som ångade på i den andra perioden och drog ifrån. Matchen slutade 6-2.

Det var hemmalaget som efter närmare åtta minuter spelade tog ledningen. Men det dröjde inte mer än en minut innan Warberg reducerade genom Andrea Envall. Och innan perioden skulle gå till paus hade Sofia Greftén hittat nätet bakom Malmös målvakt. Warberg gick till periodpaus med den 1-2 ledning i matchen. Men när andra startade satte hemmalaget fart. Warberg drabbades av en utvisning i den första spelminuten, och i numerärt överläge kommer Malmös kvittering.

Bara tre minuter efter det står det 4-2 på tavlan och Warberg tar time-out. Men det blir inga mer mål för gästerna och matchen slutar tillslut 6-2 efter ytterligare ett mål av Malmö i den andra och ett i den sista perioden. Periodsiffrorna skrevs till: 1-2, 4-0, 1-0. För Hanna Svensson i Warbergs kassen var det en svettig afton. Skottstatistiken slutade: 31-12 (7 - 3, 12 - 4, 12 - 5)

Mål & assist i Warberg: Andrea Envall 1+0 Sofia Greftén 1+0 Sandra Hawerman 0+1 Pernilla Hermansson 0+1

Nästa match i Svenska Cupen spelar damerna redan på söndag klockan 15:00. Så gästar damlaget Lerbäckshallen och IBK Lund. Även den matchen ser ni på innebandy.tv.