Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Intervju med nyförvärv 5, Hugo Jonsson

12 maj 2023 13:55
HERR

Intervju med Hugo Jonsson, 22 år från Sandvikens AIK.


Nedan följer en intervju med herrlagets femte nyförvärv inför säsongen 23/24. Hugo Jonsson, en 22-årig poängmaskin från Sandvikens AIK i division 1. En storväxt spelare med sina främsta styrkor i spelförståelse och bollbehandling och som efter en rejäl försäsongsträning kan bli en sevärdhet i Allsvenskan enligt manager Astbrant.

Välkommen till Warberg Hugo, hur känns detta?

-Tack så mycket! Det känns riktigt bra, jag är väldigt taggad.

Vad var det som fick dig att ta klivet till Warberg och Allsvenskan?

-Jag har spelat i Sandviken hela mitt liv och kände att det skulle vara bra för mig, både som spelare och person att flytta och testa något nytt. Jag gjorde en rätt bra säsong förra året så jag hade lite intresse från andra lag också, men när Astbrant kontaktade mig så kände jag väldigt snabbt att Warberg kändes helt rätt för mig. Speciellt när jag var ner och hälsade på så kändes det väldigt proffsigt och jag fick en bra helhetsbild av hela föreningen.

För de som inte har sett dig spela, hur skulle du beskriva dig själv som innebandyspelare?

-Jag skulle beskriva mig som en mångsidig och lugn spelare som behärskar det mesta på planen. Mina största styrkor måste jag ändå säga är min teknik och passningar.

84 poäng på två säsonger i division 1 samt 28 utvisningsminuter. Det verkar hända grejer när du är på banan?

-Haha ja men precis, jag tycker ändå vi spelare har ett litet ansvar för att göra sporten rolig att kolla på. Jag brukar försöka göra lite sköna finter eller sätta nån fin tackling. Däremot kanske jag kan dra ner på några utvisningar tills nästa säsong.

Vilka delar i ditt spela tror du blir viktigast att utveckla för att kunna fortsätta producera poäng även på högre nivå?

-Framförallt så måste jag fortsätta våga spela mitt spel även fast det blir på en högre nivå. Jag behöver även utveckla min fysik då det känns som den största skillnaden om jag jämför mig med mina nya lagkamrater.

Vad vet du om Warberg som klubb och Varberg som stad sedan innan?

-När jag började kolla på innebandy så var ju Warberg ett av de bästa lagen i Sverige och då blev det lite som mitt favoritlag. Därmed har jag kollat många matcher, sen känner jag ju även "Stadde" (Johan Stadin) sedan tidigare då han också är ifrån Sandviken så jag har rätt bra koll. Det räcker att bara söka upp Varberg på kartan så ser man att det ligger fint vid kusten, så det kan nog bli en trevlig sommar här nere. Intresset för innebandyn verkar vara stort så det känns väldigt inspirerande.

Hur ser närmsta tiden ut gällande flytt och så vidare?

-Jag jobbar fram till den 26:e maj, sen är det lite oklart vilken dag jag flyttar ner. Det är en rätt lång flytt så det måste passa bra med mina föräldrar och deras jobb. Fram tills dess kommer jag köra igång försäsongen här hemma med Sandviken.

Vad ser du fram emot mest?

-Det jag mest ser fram emot skulle jag vilja säga är att spela inför den grymma publiken som Warberg faktiskt har. Det blir en rätt stor skillnad för mig och det känns väldigt inspirerande. Sen även såklart att lära känna alla lagkamrater och folket runtom klubben.

Hugo har valt att spela med tröja nr 47 i Warberg och vi ser fram emot hans entré i laget till hösten!