31 Mar 1 match

Västkustderbyt slutade i förlust för herrlaget

5 december 2019 10:32
HERR

Det är speciella möten när det vankas västkustderby, matchen igår var inget undantag. Många tillresta Warbergs supportrar på plats fick se herrlaget besegrat.

Pixbo Wallenstam - Warberg 8-4 (2-2, 2-0, 4-2)

Det var Pixbo som kom ut starkast och kunde redan innan matchen var en minut ta ledningen efter ett första byte med väldigt högt bolltempo. Warberg jobbade in sig i matchen och efter dryga tre spelade minuter kunde Mattias Kongstad kvittera. Warberg slog upp på farten och kunde ta ledningen efter inte ens halva första perioden var spelad genom Robin Blåberg. Pixbo hade en drös med farliga målchanser, bland annat ett där det var öppet mål men som gick i sidan av målburen. I Warbergs målet stod Fransson för många fantastiska räddningar och såg till att laget var med i matchen. Kvitteringen kom dock innan perioden var slut och matchen gick till första paus med 2-2.

Precis som i första perioden så fortsatte intensiteten i den andra perioden. Det var stundtals ett hårt spel, både mitt på planen och vid sargerna. Målmässigt då? Jo efter sex minuter tar Pixbo ledningen och utökar den strax där efter. När klockan står på 12.23 tilldöms Pixbo en straff, som Fransson snyggt läser och ställningen 4-2 kvarstår. Med drygt två minuter kvar att spela kommer matchens enda utvisning, som drabbar Pixbo. Warberg får inte till spelet och någon riktigt vass målchans ges inte, matchen går till paus med resultatet 4-2.

Tredje perioden blir som de två första intensiv och målchanserna avlöser varandra. Det är Pixbo som utökar ledningen, men drygt två minuter efter hittar Dahlqvist, med en snygg passning, fram till Kongstad som står vid Pixbos kasse och kan elegant styra in 5-3. Ett snyggt spel fram till Warbergs fjärde mål sker mellan Filip Erheden och Joel Birgersson, där sitnämnda är målgöraren. Dessvärre har Pixbo där innan lyckats få in 6-3 och när 6-4 målet kommer dröjer det inte länge innan 7-4 kommer. I samband med det målet tar Warberg en timeout, då står klockan på 12.10.

Trots forcering de sista minuterna så lyckas inte Warberg komma ikapp och det är istället Pixbo Wallenstam som sätter 8-4 målet i tom bur med 30 sekunder kvar att spela och fastställer där med slutresultatet.

Vi vill tacka alla tillresta Warbergsfans och supras för ett härligt stöd på läktaren.

Nu har herrlaget spelledigt i helgen för de står över nästa omgång. Deras nästa match spelas hemma i Sparbanken Wictory Center torsdag den 12 december klockan 19.00, då gästas vi av Visby IBK. Biljetter till matchen går nu att köpa, tryck på länken för att säkra din plats!