TÄBY

Säsongens första seger!

9 oktober 2022 10:48
DAM

I hemmamatchen mot Täby kommer äntligen säsongens första trepoängare genom segersiffrorna 4-2.

Matchen börjar ganska avvaktande och kontrollerat och det märks att det är en betydelsefull match för båda lagen, trots att det ännu så länge är tidigt på säsongen. Hemmalaget får en bra start genom ett ledningsmål av Sandra Hawerman, snyggt assisterad av Andrea Envall. Efter lite drygt 13 minuters spel får hemmalaget även chansen att utöka sin ledning via spel i numerärt överläge, men perioden slutar med hemmaledning 1-0.

Andra perioden inleds med spel i numerärt överläge för Täby, som inte heller resulterar i något mål. Det är istället hemmalaget som utökar sin ledning till 2-0 genom Stina Johansson, snyggt framspelad av Camilla Halldén. Ett mål som för övrigt är Stinas första mål i SSL. Annars turas lagen om att föra spelet, även om bortalaget kanske har lite mer boll och etablerat anfallsspel. Täby lyckas också få till en reducering efter drygt halva perioden genom ett volleymål signerat Ranja Varli.

I tredje perioden fortsätter hemmalaget spela kontrollerat och tar sig oftast ur Täbys lite högre försvarsspel. Det leder också till två mål inom loppet av fem minuter, där först Cajsa Leffler gör sitt första SSL-mål fram till 3-1 efter en backhand-assist av Julia Gustafsson. Camilla Halldén är sedan den som utökar ledningen genom ett distinkt avslut på en diagonalpass från Andrea Envall. Resterande delen av perioden blir en intensiv jakt från Täby, medan hemmalaget försvarar sig tappert och samtidigt skapar ett par farliga kontringar. Vilma De Gysser ger bortalaget lite hopp via 4-2 med sex minuter kvar av matchen. Men trots spel 6 mot 5 under de sista minuterna så blir det inte fler mål, utan hemmalaget kan fira säsongens första seger.

Statistik från matchen

Warberg-Täby FC IBK 4-2 (1-0, 1-1, 2-1)

Skott: 17-21 (7-7, 5-7, 5-7)

Publik: 281

Poänggörare Warberg:

Camilla Halldén 1+1, Andrea Envall 0+2, Sandra Hawerman 1+0, Stina Johansson 1+0, Cajsa Leffler 1+0, Julia Gustafsson 0+1,

Highlights från matchen här

Manager Burmans kommentar

-Jag tycker att vi gör en väldigt bra match över 60 minuter. Vi kontrollerar till stora delar tempot, vi spelar med kontroll och vi vänder spelet på ett bra sätt när Täby sätter tryck på oss. Vi är starka på bollen och vi täcker 31 (!) skott. Extremt skönt att vinna och framför allt att vinna när man verkligen förtjänar det. Spelarna har jobbat senhårt den här veckan och över tid betalar sig bra prestationer.