Fredag
05 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Torsdag
18 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 2 matcher
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Mira Eliasson flyttas upp i SSL-truppen!

17 januari 2024 17:24
DAM

Damlagets trupp breddas med en spelare från de egna leden inför andra halvan av säsongen.


Warbergsfostrade Mira blir den fjärde spelaren född 2005 som flyttas upp till SSL-truppen under den innevarande säsongen. Hon fanns med i laguppställningen redan i senaste hemmamatchen mot Karlstad och har tränat med SSL-truppen från och till under säsongen. Men nu blir det alltså permanent för den 18-åriga centern.

-Det känns superkul. Att spela i SSL är ett mål som jag alltid har haft, så att få den möjligheten är väldigt kul. Att det sedan få göra det med sin moderklubb är såklart extra roligt, säger Mira om sin nya situation.

Även om hon har varit med och tränat lite med SSL-truppen under säsongen så är det en annan sak att permanent tillhöra representationslaget.

-Det är såklart mycket nytt med både tempot och gruppen. Men tjejerna har varit välkomnande, så det har varit jättebra.

En säsong som startade i akademin, med spel i division 1 och JAS, övergår nu till att konkurrera om speltid i SSL, även om Mira även fortsättningsvis kommer att kunna spela matcher i Juniorallsvenskan.

-Mitt mål med resterande delen av säsongen är att fortsätta utvecklas som spelare och komma in i SSL-tempot och bli bekväm i det. Sedan är jag på mitt sista år i JAS, så att få avsluta det med en plats i Junior-SM-slutspelet är såklart också ett mål, avslutar Mira.

Manager Burman ser fram emot att få jobba mer med Mira den närmaste tiden.

-Mira har imponerat när hon har varit uppe med oss och tränat. Vi har haft en del skador sista tiden och då kände vi att det var ett bra läge att plocka upp henne. I Mira får vi in en spelare med offensiva egenskaper som är trygg med bollen, har bra blick och näsa för mål. En spelare med stora framtidsutsikter som kommer vara viktig för Warberg över tid!