Fredag
27 Aug 1 match
Söndag
29 Aug 2 matcher
Söndag
12 Sep 1 match
Tisdag
14 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Söndag
19 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match
Fredag
12 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Söndag
14 Nov 1 match
Söndag
21 Nov 1 match
Söndag
12 Dec 2 matcher
Lördag
18 Dec 1 match

Filip Holmer flyttas upp i a-truppen

15 september 2021 11:45
HERR

Under sommaren har tre spelare från ungdomsleden tränat försäsong med herrlaget, och nu belönas en av dessa, Filip Holmer, med en plats i truppen. 16-åringen har gjort ett såpass starkt avtryck på tränare Johan Astbrant att han ser möjligheter för speltid i Allsvenskan redan kommande säsong.


När herrlaget startade upp sin träning i våras under ledning av nya tränarduon Johan Astbrant och Ludwig Bengtsson, var Filip Holmer en av spelarna från egna led som erbjöds möjlighet att träna med herrlaget. De övriga två var Isak Ehrinton och Johannes Windsand. Främst för att ge dessa ungdomar möjligheten att få känna på betydligt tuffare och mer träning än vad man varit van vid sedan tidigare, men också för att sporra dem att fortsätta jobba hårt för att utvecklas som innebandyspelare och vara bättre förberedda när dagen för uppflyttning är kommen.

16-åriga forwarden Holmer, född 2005, visade dock ganska snabbt att han inte nöjde sig med att vara där, utan har tagit för sig på ett imponerande sätt under träningar och bevisat att ålder bara är en siffra.

Från att början vara tänkt som en träningsspelare tog han sina första steg i a-lagströjan i mitten på augusti hemma mot Lund. Veckan därpå fick han på nytt chansen att starta när man gästade SSL-laget Pixbo Wallenstam. Även där, mot avsevärt mer erfaret motstånd, visade han att det finns all anledning att tro på en fin utvecklingskurva de närmsta åren!

Med bara några dagar kvar till seriepremiär i Allsvenskan, är nu alltså beslutet taget att Filip Holmer lyfts upp i a-truppen på permanent basis och konkurrerar om speltid precis som övriga spelare i truppen.

I och med samarbetsavtalet mellan Warberg IC och Warberg IBF kommer Filip dessutom att spela matcher med klubbens division 2-lag under säsongen.

Tränare Johan Astbrant kommenterar varför Filip Holmer nu är en del av herrtruppen:

-Filip besitter en härlig vilja att hela tiden bli bättre, han är öppensinnad för utveckling och väldigt driven vilket gör honom till en unik spelare redan vid 16 års ålder. Som spelare är han en offensiv pjäs med bra blick för spelet som dessutom gör sin omgivning bättre. Med uppflyttningen av Filip visar vi också att dörren är fortsatt öppen för fler unga spelare i Warberg att fortsätta drömma om att en dag få representera klubbens a-lag.

Även sportchef Kimmo Eskelinen är imponerad av Holmers intåg:

-Ja det är bara att lyfta på hatten, detta är jättekul och häftigt! Jag har känt Filip sedan han var nyfödd eftersom hans pappa (Mikael Holmer) och jag var lagkamrater på den tiden, och äpplet faller inte långt ifrån trädet i det här fallet. Filip har utvecklats kraftigt i det fysiska spelet bara senaste året, och det gör att steget till seniorinnebandyn blir väldigt mycket kortare. Kryddat med hans attityd och framfusighet så har han en oerhört spännande framtid till mötes, och vi är väldigt glada att han tillhör oss. Jag skulle inte bli förvånad om publiken i Sparbanken Wictory Center redan kommande säsong får jubla över ett mål från Warbergs nya nummer 5!

Vi hälsar Filip varmt välkommen upp till herrlaget, och har all anledning att återkomma framöver och läsa Filips egna ord om uppflyttningen!