Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Hovslätts
HOV2

Inför match- Hovslätts IK

4 mars 2023 10:30
HERR

I eftermiddag är det dags för herrarnas näst sista seriematch och det är kvaljagande nykomlingen Hovslätts IK som kommer på besök. Tre oerhört viktiga poäng på spel för gästerna med andra ord!


Med två omgångar kvar att spela är det fortsatt en mycket intressant kamp om den fjärde och sista kvalplatsen, och likaså om vilka som får lämna serien och inte. Hovslätt (32 poäng) går en kamp med Partille (33 poäng) och Höllviken (31 poäng) om fjärdeplatsen och ännu mer krydda i detta är att de två sistnämnda möts i den avslutande omgången. För Warbergs del är det såklart också av högsta intresse vilka som gör dem, Karlstad och Fagerhult sällskap till kvalet då det mycket väl kan bli det lag man får möta i Playoff 1. Fagerhult är förvisso inte helt klara ännu, men för att bli det krävs "bara" att man tar en poäng på de återstående två matcherna eller att just Hovslätt tappar en poäng. Den 21:a omgången kan med andra ord räta ut en hel del frågetecken i såväl topp som bottenstrid!

Truppstatus

Mattias Kongstad knäskadad och missar hela säsongen.

Edvin Körberg saknas pga en smäll mot ansiktet nyligen.

Tränarkollen Johan Astbrant

-Det känns som en jäkligt rolig match och så nära kvalkänslor man kan komma med tanke på att det är en grymt viktig match för Hovslätts del, men också för att vi med en seger i stort sett säkrar seriesegern. Det känns bra att avsluta seriespelet med två så här tuffa matcher, det tror jag blir en bra övergång till kvalspelet sen. Förutom att Edvin har haft lite otur i sin återkomst så är det full trupp och som vi sagt de senaste veckorna är det verkligen en bra konkurrenssituation i laget som gör att det är bra fart på träningarna på veckorna. Det är angenäma problem att välja vilka startfemmor vi ska ställa på banan till varje match.

Om Hovslätts IK

Nykomlingen Hovslätt har gjort en imponerande säsong i Allsvenskan. Man har legat med strax under toppen från början och även om man har haft sina svackor så är man i allra högsta grad med och slåss om en kvalplats till SSL med två omgångar kvar. Liksom en annan nykomling, Partille. Framgångsreceptet för de båda klubbarna skiljer sig säkert åt, men en likhet är att de båda värvade in ett antal rutinerade spelare med mångårig SSL-erfarenhet. Johan Nygårdh och Andreas Nordh är två viktiga pjäser i Hovslätt med gott om rutin från sina säsonger i Jönköping och Mullsjö. Lagets största stjärna är annars Wille Knuthas, även han med en bakgrund i Mullsjö och SSL. 22-åringen toppar lagets interna poängliga på 38 poäng, men det är i skrivande stund lite oklart om han kommer till spel mot Warberg då han klev av skadad mot Lerum för ett par veckor sedan, och inte har funnits med i truppen sedan dess. Oavsett Knuthas deltagande eller ej, laget har två imponerande insatser i bagaget utan sin bästa poänggörare. 6-2 mot Lindås och 8-2 mot Fagerhult i de två senaste omgångarna är starka papper. Det är med andra ord ett Hovslätt i bra form som kommer till Warberg och när man dessutom har vittring på en kvalplats kan vi räkna med att det krävs en bra insats av Warberg för att ta poäng!

Johan Astbrant om Hovslätt

-Hovslätt har ju ett spel som har en hel del likheter med vårt eget och därför skall det bli intressant att se om de gör några förändringar eller taktiska drag till matchen idag. Den största skillnaden är kanske vad man gör i försvar utan boll där de spelar mer man-man inspirerat längre ner i banan. De har många individuellt skickliga spelare och har gjort en imponerande säsong som är med och verkligen slåss om kvalplats ända till slutet. Nu får vi se om Wille Knuthas är med eller inte idag, det hade varit synd om han inte var med för det är en spelare som är riktigt bra och väldigt kul att se på som publik. Utöver just Knuthas så är Andreas Nordh och Andreas Jonsson spelare som är viktiga för deras spel och där måste vi hålla lote extra koll.

Så här ser du matchen

Live i Sparbanken Wictory Center- Våra partners bjuder på fri entré! Boka din plats här (bokningsavgift tillkommer dock)

Streama på innebandy.tv- Länk till sändningen här!

Matchstart är 15.00, sändningen startar 14.50.