Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Warberg
WIC
Borta
Fagerhult
FHIB

Inför premiären med manager Astbrant

21 september 2023 10:04
HERR

En summering av försäsongen samt status i truppen och vad som blir viktigt i premiärmatchen på lördag.


Om du skulle börja med att summera försäsongen. Hur ser en sådan summering ut?

-Jag tycker försäsongen har sett positivt ut. Vi startade upp med att åka i väg till Tjeckien där vi stötte på tre tuffa motstånd. Där tycker jag vi satte nivån på vår försäsong när det kom till det fysiska spelet och jag tycker också gruppen kom samman på ett bra sätt. Efter det har vi haft två segrar mot SSL-motstånd där 8-1 mot Helsingborg sticker ut. Vi har en ny grupp att jobba med då vi haft en större omsättning av spelare. Fokuset har handlat mycket om spelet med boll. Stundtals har det sett bra ut men vi har tappat en del i omställningsspelet som vi adderat in sista veckan. På det stora hela har det sett bra ut skulle jag säga.

Är det någon eller några spelare som du tycker har tagit extra stora utvecklingskliv under försäsongen?

-Alltid svårt att nämna några speciella spelare så. Vi har många unga hungriga spelare. Men skulle jag säga någon spelare så är det Hugo Jonsson (ny från Sandviken) som sticker ut med sin aviga spelstil men också den spelaren som ligger i framkant när det kommer till spelförståelse.

Hur är status i truppen? Vilka spelare är inte tillgängliga och varför?

-Statusen i truppen är god. Vi har fortsatt Mattias Kongstad skadad men han är tillbaka i träning så det ska bli spännande och följa när han är tillbaka i matchspel.

Seriepremiär. Om du skulle jämföra den här premiären med förra årets premiär. Vad skulle du säga då?

-Svårt att jämföra så här på rak arm men det jag minns från i fjol är att vi gjorde en extremt svag premiär mot Partille och komma undan med en seger till sist. Årets premiär är mot ett topptippat Fagerhult så jag tror det kommer vara en annan dignitet av match. Två lag som står för mycket kraft i sitt spel. Efter den svaga prestationen i Svenska Cupen så hoppas jag att vi är sugna på att ta revansch på oss själva och visa hur bra vi egentligen är.

Avslutningsvis. Vad blir viktigt för att kunna vinna på lördag?

-Vårt spel handlar mycket om mod och tro på det vi gör. Vi vill spela en snabb innebandy där riskerna ökar men vi vill skapa misstag från motståndarna och inte invänta dem. Det gäller att vi har fart under sulorna och att lagdelarna verkligen sitter ihop. Sen som vanligt är alltid special teams viktigt när två jämna lag möts.

Missa inte herrlagets seriepremiär nu på lördag kl.15. Köp din biljett redan nu!