Idag 1 match

Tung förlust för damerna

25 november 2019 13:07
DAM

Det blev återigen en tung förlust för vårt damlag då Västerås Rönnby gästade under söndagseftermiddagen inför 404 åskådare. Slutsiffrorna stannade vid 3-4 efter periodsiffrorna 1-2, 0-1 och 2-1. Poängfördelningen i Warberg var Sandra Hawerman 2+0, Jenny Dahl 1+0, Jonna Bergemyr 0+1 och Amanda Wetterström 0+1.

Hemmalaget skulle få en smakstart på matchen då Jenny Dahl redan efter 38 sekunder skickade in en boll från kanten smet in lågt i den bortre delen av målet. Men bara minuten senare kom kvitteringen då Jonna Sjöberg i en spelvändning hängde upp bollen i det bortre krysset. Bortalaget var också ofina nog att ta ledning när klockan visade dryga 13 minuter. Trots ett powerplay i slutet av perioden uteblev de riktigt stora chanserna för Warberg.

Även i den andra perioden skulle det komma ett tidigt mål då gästerna utökade till 3-1 efter dryga minuten. Första perioden medförde ett bollinnehav för bortalaget men från det tidiga målet i den andra perioden så börjar Warberg äta sig in i matchen. Det blev dock inga fler mål i den andra perioden.

Det var en brant uppförsbacke inför den sista perioden och några justeringar gjordes bl.a. klev Amanda Wetterström upp på mittfältet från sin backplats. Och det var just Wetterström som klev upp och bröt en boll som Sandra Hawerman kunde skicka upp i nättaket. 2-3 och rejäl känning inför resten av perioden. Och nu var det mycket Warberg, chanser skapades i det ena bytet efter det andra och kvitteringen hängde i luften. Därför var det inte helt logiskt när Västerås Rönnby kontrade in 2-4 med drygt fem minuter kvar att spela. Warbergspressen blev än mer massiv mot slutet och trots reducering till 3-4 genom Sandra Hawerman så kom aldrig kvitteringen trots ett antal högkvalificerade chanser.

Sista fyrtio minuterna var en sevärd tillställning som man kan ta med sig inför framtiden. Nu väntar ett VM-uppehåll till den 21 december när Sirius kommer på besök.