Fredag
09 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Söndag
11 Okt 1 match
Söndag
18 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Söndag
25 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Söndag
15 Nov 1 match
Lördag
21 Nov 2 matcher
Torsdag
26 Nov 1 match
Söndag
29 Nov 1 match
Torsdag
10 Dec 1 match
Lördag
12 Dec 1 match
Onsdag
16 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 2 matcher
Måndag
21 Dec 1 match
Tisdag
05 Jan 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Söndag
10 Jan 1 match
Fredag
15 Jan 1 match
Söndag
17 Jan 2 matcher
Lördag
23 Jan 1 match

Johan Dahlqvist klar för fortsättning med Warberg!

15 maj 2020 09:00
Herr

Warbergs herrlag har säkrat ännu en viktig pusselbit för kommande säsonger! Johan Dahlqvist har skrivit på ett nytt avtal med Warberg och fortsätter därmed sin karriär i den blåa tröjan.


Efter rapporten om Simon Svenssons benbrott tidigare i veckan är det betydligt trevligare att presentera positiva nyheter från herrlaget. Ännu en spelare från befintlig trupp som hade utgående kontrakt har nämligen skrivit nytt avtal med Warberg.

Det är snart 25-åriga Johan Dahlqvist som kritat på för två nya år i blått! "Dala" har nu har gjort tre säsonger i Warberg, och bortsett från andra halvan av säsongen 18/19 då en hjärnskakning höll honom borta från spel har han varit en av de viktigaste kuggarna i både det defensiva och offensiva spelet. Johan har haft en bofast plats som vänsterback i lagets förstafemma, och med hans signatur blir det nu rejäl konkurrens om platserna på backsidan! Sedan tidigare är ju Hannes Karlsson och Johan Stadin presenterade som nyförvärv på just backsidan.

Innan flytten till Warberg 2017 hade Johan två säsonger i Allsvenskan med IBF Göteborg respektive Lerum på sin meritlista, och med sina tre säsonger i Warberg blir han nu en av de mer rutinerade spelarna på den här nivån i truppen.

Något som sportchef Kimmo Eskelinen också vill ska märkas!

-Visst är det så! ”Dala” är en av de spelarna som vi hoppas ska kliva fram nu när vi har tappat lite andra ledarfigurer, och jag tror han är redo för ett större ansvar i gruppen. Med Johans påskrift har vi säkrat kvalitet på vänsterkanten och backsidan känns väldigt stark. Det kommer att bli angenäma problem för Jonas och Anton att matcha de spelare som är bäst för dagen, och vi tror också det är utvecklande att de varje träning får slåss för sin plats i startuppställningen. Johan har ju sina absoluta styrkor i farten med boll, och jag hoppas han vågar släppa på handbromsen i vinter och nyttja det för att komma till avslut på offensiv planhalva ännu oftare!

Johan Dahlqvist själv om sina tankar för kommande säsong:

-Tankarna inför kommande säsong är självklara, det är SSL vi vill tillbaka till och jag tror att jag pratar för alla i laget när jag säger det. Ingen av spelarna i truppen vill spela i Allsvenskan utan vi har högre ambitioner än så. Jag tycker att laget känns oerhört motiverat dessa första veckor av försäsongen, det är bra slit och fantastisk närvaro vilket kommer stärka oss som lag och grupp. Jag tycker att truppläget inför kommande säsong ser spännande ut, vi kommer få en helt annan bredd som gör att vi måste tävla och träna stenhårt varje träning för att utveckla varandra, men även en själv.

Hur har tankarna och funderingarna gått fram till ni kom överens?

-Funderingarna fram till påskriften har varit många. Det har varit många aspekter att ta hänsyn till i och med att både jag och Sandra (Hawerman) satt på utgående kontrakt där vi ville hitta en lösning som passade och gynnade oss båda. Jag tar examen nästa sommar och har således varit osäker på om jag har haft orken och energin till att lägga tiden det krävs för att spela samt träna på den nivån vi gör. Motivation har varit dalande men går säkerligen hand i hand med alla förluster från föregående säsong. Förra året var en säsong som var oerhört jobbigt psykiskt, att vara med och så nära i många matcher och gå därifrån utan poäng alldeles för ofta var väldigt tufft. Beslutet togs sedan att skriva på för Warberg vilket känns väldigt bra, jag har haft tre fantastiska säsonger i klubben med laget, publiken, funktionärer och alla som på något sätt bryr sig om oss och föreningen, det är något speciellt och väldigt fint. Jag känner mig väldigt motiverad och det känns bra att allting är klart! Nu kommer allt fokus att läggas på träningen under sommaren för att vi alla skall komma så redo som möjligt till kommande säsong i Allsvenskan.

Vi ser fram emot en motiverad och hungrig Johan Dahlqvist i höst och önskar både honom och sambon Sandra Hawerman stora framgångar med sina lag!