NYK

Warberg tappade allt- Nykvarn till SSL

14 april 2023 08:57
HERR

Warbergs säsong är över efter ett fullständigt ras under matchens sista sju minuter. En 4-0 ledning blev då 4-4 och i sudden death avgjorde Nykvarn och spelar i SSL nästa säsong.

Detta hade kunnat bli en glädjens text om ett uträknat lag som åkte på bortamatch och på något sätt tvingade fram en femte och helt avgörande kvalmatch på hemmaplan... om innebandymatcher hade varat i 53 minuter istället för 60. Nu blir det istället ett bittert konstaterande att Warberg rasade ihop totalt och tappade en 4-0 ledning på mindre än sju minuter. Warberg hade seglat upp i en fyramålsledning med tio minuter kvar att spela mycket tack vare ett fantastiskt målvaktsspel av Arvid Vonk och en sylvass Joel Birgersson. När den sistnämnde sköt sitt tredje mål för kvällen och klockan stod på 10.17 av tredje perioden hade nog de flesta börjat se fram emot en femte och helt avgörande kvalmatch i Sparbanken Wictory Center kommande onsdag. Nykvarn tog time out med åtta minuter kvar, plockade sin målvakt ganska omgående och en minut senare låg första reduceringsbollen i mål. Ytterligare ett par minuter senare tog Simon Svensson en utvisning när han tacklade en Nykvarn-spelare över sargen i eget hörn, och 16.31 kom nästa reducering till 2-4. Hemmalaget fortsatte att spela utan målvakt och Warberg sjönk lägre och lägre och såg närmst apatiska ut i spelet med en man mindre. Man rörde knappt bollen under matchens slutdel och när man väl gjorde så stressade man bara iväg den så att Nykvarn fick börja om att anfalla. Man lyckades ändå behålla sin tvåmålsledning tills det återstod mindre än en minut av matchen men sen rasade allt. 19.16 kom 3-4 och 19.40 kom 4-4. Dessutom drog Warberg på sig ytterligare en utvisning och fick inleda förlängningen med en man mindre. Det boxplayet redde man ut, men känslan var ändå att man hade ett mentalt berg att bestiga i detta nu. Knappa fyra minuter in i sudden death kom ett felpass på egen planhalva och Sebastian Thorberg fick fri väg fram i slottet och sköt 5-4 till Nykvarn och ridå ner för Warberg.

En fullständigt osannolik avslutning som är svår att förklara i ord. Warbergs säsong är över och vi gratulerar Nykvarn till SSL-platsen säsongen 2023/2024.