Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 2 matcher
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 2 matcher
Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match

Tung förlust mot Örnsköldsvik

19 november 2018 13:46
DAM

Det blev förlust för damerna när Örnsköldsvik tog emot på lördagseftermiddagen. Matchen slutade 4-3 efter sudden death till hemmalaget där periodsiffrorna var 0-0, 0-2, 3-1 och 1-0. Målskyttar för Warberg var Sandra Hawerman, Sofie Karlsson och Camilla Halldén.


Första perioden Första perioden var en ganska avvaktande och jämn tillställning där bortalaget såg till vara på rätt sida om sina motståndare för att säkra defensiven och ta de lägen som gavs möjlighet till kontringar. Ett resolut försvarsspel gav dock en utvisning då backen Amanda Wetterström var alltför brysk med klubban vid ett tillfälle. Örnsköldsvik skapade ringa chanser i sitt numerära övertag och Warberg kunde relativt enkelt stänga ner. Skotten i första perioden 6-7.

Andra perioden Drygt tre minuter in i den andra perioden så hittar målvakten för dagen, Frida Bengtsson, med ett fint utkast en helt fristående Sandra Hawerman som inte gjorde något misstag, 1-0 till bortalaget. I den andra perioden tvingas Amanda Ahola kliva av med en stukad fot vilket tvingar lagledningen att ta ner Sofie Karlsson på backen. Tretton minuter in i perioden drabbas hemmalaget av en utvisning och precis efter att den löpt ut så skjuter Sofie Karlsson in 2-0 målet och lyckan är total för bortalaget. Fler mål är på lut då bland annat Jenny Dahl bränner ett riktigt fint läge i slutet av perioden. Skotten i andra perioden 6-9.

Tredje perioden Hemmalaget börjar succesivt lyfta in fler och fler bollar framför Frida Bengtsson i Warbergskassen men försvaret stod ramstarkt emot. Knappt tio minuter kommer dock reduceringen och matchen känns oviss igen. Bara 40 sekunder visar dock kapten Halldén vägen då hon bryter ett uppspel från hemmalaget och stänker dit 3-1 lågt på målvaktens vänstra sida. Nu kommer forceringen från Örnsköldsvik och 16:00 reducerar man än en gång då en boll lyfts in från halva plan och dansar in bakom en skymd Frida Bengtsson. Kvitteringen kommer också med mindre än två minuter kvar då det känns som Warbergsspelarna flera gånger om har kontroll på bollen men trots det är det en hemmaspelare som från kanten kan skicka in bollen i mål. Förlängning väntar. Skotten i tredje perioden 9-4.

Sudden death Lite småchanser hit och dit för båda lagen är det i spel fyra mot fyra som det är i den avgörande perioden men till slut dyker chansen upp och hemmalagets Hanna Strandberg är ofin nog att ta med sig extrapoängen till sitt lag. Skotten i avgörande perioden var 1-1 och totalt 22-21.

  • En sur förlust säger assisterande tränare Jonathan Håkansson som tillägger att vi borde ha gjort fler mål efter två perioder än vi gjorde och då tror jag inte vi förlorat matchen. Men så här är det ibland och nu surar vi idag och sen är det full fart mot nästa match.