Fredag
05 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Torsdag
18 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 2 matcher
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Mattias Lövenfors har förlängt!

27 november 2023 10:00

Trots att man inte ens har kommit halvvägs in i seriespelet har manager Johan Astbrant börjat se om sitt hus inför nästkommande säsong. Mattias Lövenfors har nämligen förlängt sitt avtal redan nu och blir Warberg trogen även nästkommande säsong.


Innan lördagens segermatch hemma mot FBC Lerum avslöjades att backen Mattias Lövenfors har förlängt sitt avtal med Warberg. Backen mottog ett stort jubel av ett välfyllt Sparbanken Wictory Center när han signerade sin kontraktsförlängning med klubbchef Emil Risberg nere på innerplan strax innan tekning. 21-åringen är just nu inne på sin andra säsong med Warberg efter att ha värvats från FBC Kalmarsund våren 2022. Innan den ettåriga sejouren i Kalmar tillhörde han RIG Umeå under gymnasietiden och dessförinnan lördagens motståndare FBC Lerum. Moderklubben heter Floda IBK.

Lövenfors är en given startspelare i Astbrants lagbygge och har tagit steg för steg i sin utveckling det senaste året. Med Mattias på banan har Warberg en löpstark och robust försvarare som dessutom har ett bra skott vilket han börjat använda mer och mer den här säsongen. I fjol hade han en lite mer tillbakadragen roll och poängproduktionen stannade på totalt fem (3+2) poäng, en siffra han redan nu har tangerat på nio spelade matcher.

Johan Astbrant är såklart nöjd med såväl den tidiga påskriften som Lövenfors utveckling under sin tid i Warberg.

-Mattias är en snabb och intensiv back som verkligen passar in i det sätt vi vil spela på med hög press och tempofylld innebandy. Jag är därför extremt nöjd över att kunna förlänga med honom redan nu då jag ser att han har stor potential att bli en viktig grundpelare för oss i många år framöver. Hans ledaregenskaper, nyfikenhet och seriositet som idrottare är något vi värdesätter högt i gruppen. Han kom ju till oss med lite stukat självförtroende men har tränat hårt och målmedvetet för att hitta sin identitet igen vilket visar att hårt arbete lönar sig.

Mattias själv menar att det inte var några tveksamheter över att förlänga sitt avtal redan nu.

-Nej jag kände att det var ett givet val att stanna i Warberg. I och med det kändes det skönt att göra klart allt så tidigt som möjligt och inte behöva tänka på det under säsongen. Jag trivs så bra i gruppen och med alla i laget samtidigt som Warberg är en professionell förening och en härlig stad så allt klaffar väldigt bra!

Hur känner du själv att din egen utveckling har varit sedan du kom hit, du tog ju ett steg tillbaka i seriesystemet?

-Jag känner att jag har tagit stora kliv framåt i min utveckling. Framförallt har jag hittat tillbaka till glädjen och glöden för innebandy igen. Jag mår också bättre på ett personligt plan vilket har bidragit till att det går bättre på banan.

Sett till bara poängproduktionen så har du redan efter nio matcher den här säsongen lika många poäng som på hela fjolåret, vad är din förklaring till det?

-Det hänger såklart ihop med det jag nämnde nyss, jag har ett bättre självförtroende nu. En annan stor anledning är att jag klivit fram en position på planen vilket gör att jag är mer delaktig i den offensiva spelet nu än vad jag var tidigare.

Vilka delar i ditt spel skulle du vilka bli ännu bättre på?

-Jag skulle vilka utveckla mitt duellspel både defensivt och offensivt men också bli ett större hot över hela banan.

Vad är dina tankar om säsongen så här långt och vad tror du krävs av er för att nå hela vägen till SSL?

-Hittills har vi blandat och gett litegrann. När vi är bra så är vi väldigt bra, men då måste vi vara 100% påkopplade. Jag tror det som krävs för att nå SSL är att vi ska höja vår lägstanivå ett par snäpp!

Vi tackar Mattias för denna väldigt tidiga julklapp och ser fram emot många fler matcher i den blåa tröjan för hans del!