Oerhörd kämparanda gav Warberg två poäng

5 januari 2020 13:56
DAM

Första matchen för det nya året betydde bortamatch mot Nacka Wallenstam. Det var ett Warberg som kom med revanschlust. När säsongen började var Nacka Wallenstam det första motståndet på hemmaplan. Då var det också bortalaget tillika nykomlingarna i SSL, som tog med sig tre poäng hem.

När Warberg denna lördag åkte upp till Stockholm hade 13 omgångar redan spelats och laget kom från en svidande förlust på bortaplan mot Täby innan årsskiftet.

Det var gästerna Warberg som kom ut starkast i matchen och som så många gånger tidigare hittade Sandra Hawerman nätet bakom Nackas målvakt efter 6.29 gjorde 0-1. Innan den första perioden var färdigspelad kunde Nacka kvittera.

Det var Warberg som tog ledningen tidigt i den andra perioden med bara dryga minuten spelad. Efter ett skott från kanten av Jenny Dahl kunde Amanda Johansson envist och kämpande få in bollen till 1-2. Ledningen varade dock inte mer än i en och en halv minut innan hemmalaget Nacka kunde kvittera. Innan perioden var färdigspelad var det återigen Warberg som tog ledningen. I ett uppställt anfallsspel tog Malin Andersson ett avslut från högt upp på högersidan i anfallszon som hittade nätet. Efter 9 spelade minuterar hade Warberg ledningen med 2-3 och resultatet höll sig till pausvilan.

Damerna åkte upp med en sjukdomsfylld och skadad trupp. Vilket gjorde att laget endast hade tretton spelare att tillgå. Så när tredje perioden startade var det två formationer som matchas hårt i 40 spelade minuterar.

”Det var lite speciellt. Vi ville ha ett lågt försvarsspel och ha tålamod. Vi håller ledningen en bra bit in i tredje perioden. Vi ville hålla nere på tempot men samtidigt tröttnar vi när vi får matcha så hårt på två formationer. Vi fick matchen dit vi ville och jag är fruktansvärt imponerad över hur tjejerna genomför matchen” sa ”Bagarn” efter matchen.

Nacka Wallenstams kvittering kommer en bit in i den tredje perioden. Resultatet 3-3 kvarstår när tre perioder är spelade och så även efter fem minuters förlängning. Matchen går till straffar där Therese Arnesson sätter sin straff. När Hanna Svensson ställs emot Nacka Wallenstams lagkapten är det Hanna som går vinnande ur den duellen och extrapoängen går till Warberg.

Efter matchen fanns även på bänken en väldigt stolt sportchef. Såhär sa Jonny Ljungberg om matchen ” Fantastiskt kul att se vilket oerhört jobb tjejerna gör igår! Dom spelar med #blåtthjärtahårtarbete hela matchen och följer instruktionerna till punkt och pricka från Bagarn och Johan. Igår va en lagseger där alla som var med på bussen bidrog till att vi hade med oss två välförtjänta poäng hem till Varberg tidigt imorse.”

Två poäng för Warberg betyder att det nu bara är en poäng upp till Dalen och två till Jönköping som ligger ovanför strecket.

Nästa match spelas hemma söndag den 12 januari klockan 13.00 mot IKSU.