Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Korsbandsskada på Camilla Halldén

30 januari 2023 11:00
DAM

För lite drygt två veckor sedan skadade sig Camilla Halldén i bortamötet med Pixbo Wallenstam. Nu har svaret på skadans art kommit och det visar att främre korsbandet är skadat vilket innebär att Camilla missar resterande del av säsongen.


Det var inte förrän i mitten av augusti som det blev klart att en av damlagets allra viktigaste spelare, Camilla Halldén, valde att förlänga sitt kontrakt med klubben. Signaturen var efterlängtad och hennes val att spela sin 14:e säsong i damlaget har hittills varit en riktig fullträff. På sina 15 spelade matcher har den rutinerade centern bidragit med lika många poäng (12+3) som matcher.

I bortamötet med Pixbo Wallenstam den 13:e januari var dock olyckan framme för Camilla. I andra perioden föll hon ihop i ena sarghörnet efter en vanlig duell om bollen och höll sig för höger knä.

Efter undersökningar av lagets medicinska team och nu också en magnetkameraundersökning har svaret på skadans art kommit. Röntgen visar att Camilla har fått en partiell ruptur på främre korsbandet, vilket i korta ordalag betyder att korsbandet inte är av, men allvarligt skadat.

Camilla berättar själv om sina känslor efter svaret.

-Först blev jag lättad då ett trasigt korsband är betydligt bättre än ett korsband som är av. Det finns goda möjligheter till att vara återställd inom ett par månader istället för att tvingas till operation och rehab i ett år som det hade varit om korsbandet hade varit av. Men oavsett så innebär det ju att jag missar resten av säsongen och det var såklart inget jag hade hoppats på även om jag var inställd på rehab ett tag.

Det har ju gått lite mer än två veckor sedan du skadade dig, hur har tankarna gått fram till du fick svaret?

-Ja jag har ju vetat hela tiden att något med knäet inte stod rätt till. Jag kände direkt när det inträffade att något hände så därför var jag inställd på det. Men sen är det klart att jag har funderat fram och tillbaka på vad det kunde vara. Jag har ju haft en sjukgymnast som kollat på det så en liten aning kring knäet har jag haft, men inget är ju definitivt innan svaret på magnetröntgen kommer. Knäet har hela tiden varit instabilt men jag har inte haft någon större svullnad eller smärta det senaste så det har varit bra i alla fall.

Det är ju väldigt tidigt ännu och korsbandsskador innebär alltid tuff rehab, har du hunnit fundera nåt på din innebandyframtid?

-Med tanke på att korsbandet inte är av så behöver inte rehaben bli superlång utan förhoppningen är att det räcker med ett par månader för att bygga upp musklerna och stabiliteten igen. Sen behöver jag såklart träna kontinuerligt för att hålla det uppe. Det tråkiga är att den här säsongen är över för min del, jag hade hoppats på och varit inställd på att avsluta min innebandykarriär i SSL med Warberg men nu blev det inte så. Därför får jag se hur det blir framöver, vill inte tänka för mycket på det just nu utan försöker istället ha fokus på att bli helt återställd.

Ja hur tungt är det att inte kunna delta mer den här säsongen när du själv visat väldigt bra form och laget verkligen är med och fightas om en slutspelsplats?

-Det är oerhört tråkigt, jag var ju som sagt inställd på att köra den här säsongen ut och att det skulle bli ett bra avslut på min innebandykarriär i SSL. Jag har känt att jag har en bra säsong bakom mig så ja, det är tufft för jag hade velat avsluta den på ett helt annat vis. Det gör det också svårt att tänka framåt för jag hade bestämt mig för att detta var sista säsongen, men nu slutade det ju inte som planerat...

Hur ser närmsta tiden ut för dig?

-Jag ska göra min rehab och hoppas det blir bra och räcker för att bli frisk. Skulle det inte fungera så kan det eventuellt behövas en operation i framtiden.

Vi önskar såklart Camilla ett snabbt tillfrisknande och stort lycka till med sin rehab!