Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Aldrig Ensam Live Podcast - en kväll med samtal om ett viktigt ämne!

22 maj 2024 22:11
ALLMÄNT

Under tisdagskvällen genomfördes en talk show i Nöjeshallen, Arena Varberg, som belyste ämnet psykisk ohälsa.


Warberg Innebandy har sedan tidigare ett samarbete med organisationen Aldrig Ensam i syfte att bryta tystnadskulturen kring psykisk ohälsa. En del i samarbetet handlar om att göra olika nedslag för att belysa och lyfta frågan ur olika perspektiv. Aldrig Ensam Live Podcast blev ännu ett nytt sådant nedslag. Dessutom i ett format som aldrig tidigare har gjorts av de inblandade personerna.

Charlie Eriksson, som grundade Aldrig Ensam, driver sedan tidigare en podcast tillsammans med vännen Erik Berg, som också är ambassadör för organisationen. Tisdagens föreställning innebar helt enkelt att göra en podcast offline inför en publik.

Föreställningen genomfördes med stöd av Vagabond Shoemakers och Arena Varberg där den tidigare också var huvudpartner till Aldrig Ensam Show som genomfördes i Sparbanken Wictory Center i höstas.

En av kvällens gäster var den f d höjdhopparen Linus Thörnblad som delade med sig av sin egen historia kring psykisk ohälsa och utmattningsdepression som tvingade honom att avsluta en framgångsrik elitkarriär redan i unga år.

Under kvällen uttalade sig Erik om att det inte borde vara så svårt att klara 238 cm i höjdhopp som Linus hoppade som högst under sin aktiva karriär. Sagt och gjort. Iklädd friidrottslandslagets tävlingskläder gjorde han några tappra försök på 222 cm (kvällens höjdhoppsställning var inte högre). Något som frambringande en hel del skratt från publiken.

Kvällens andra gäst var psykologen Henrik Wiman som gjort sig ett namn i sociala kanaler under benämningen @psykologenhenrik. Förrutom att berätta sin egen historia med cancerbesked i unga år så gav Henrik även lite handfasta tips för publiken att ta med sig hem.

Warberg Innebandy vill rikta ett stort tack till Charlie, Erik, Linus och Henrik för ett ärligt och viktigt samtal samt ett extra tack till Vagabond Shoemakers och Arena Varberg.