Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Bekräftad knäskada för Mattias Kongstad

13 september 2022 19:02
HERR

Mattias Kongstad ådrog sig en knäskada i säsongens första träningsmatch i början på augusti. Efter en magnetkameraundersökning är det nu bekräftat att främre korsbandet är av och skadan kommer att innebära en lång frånvaro från innebandy för Kongstad.


Mattias Kongstad har saknats i Warbergs laguppställning under hela försäsongen till följd av den skada han fick redan i inledningen av säsongens första träningsmatch hemma mot Lerum. Ett tilltrasslad situation ledde till värsta tänkbara utgång.

En nyligen gjord undersökning med magnetkamera visar att främre korsband är av, samt att bakre korsband och menisk dessutom är skadat. En knäskada som kräver operation och en lång rehabilitering, vilket innebär att Kongstad missar kommande säsong.

Warbergs fysioterapeut, Daniel Augustsson, om skadan:

-Det var såklart ett mycket tungt besked när vi fick bekräftat att Mattias har ådragit sig en så allvarlig skada. Han skall opereras och efter operation med rekonstruktion av det främre korsbandet så innebär det vanligen minst ett års rehabilitering innan han kan återgå till full tävlan på en innebandyplan. Rehabiliteringen kommer att vara mycket tuff både psykiskt och fysiskt och vi kommer nu göra vårt bästa tillsammans för att stötta Kongstad på bästa sätt. Vi lägger stor vikt vid prestationshöjande och skadeförebyggande träning i det dagliga arbetet, men dessvärre kan dessa skador ske ändå i en så intensiv och fartfylld kontaktidrott som innebandy är.

Även herrlagets manager, Johan Astbrant, är såklart deppad över beskedet.

-Framför allt så är det oerhört tråkigt för Mattias själv, och vi lider verkligen med honom. Han har sett pigg ut under sommaren och såg väldigt hungrig ut på en ny säsong. För laget är det självfallet ett stort avbräck, men tyvärr är skador en del av idrotten som vi måste hantera på bästa sätt vi kan. Vi i laget kommer göra vårt yttersta för att stötta Mattias under hans rehabilitering så hoppas vi att han kommer tillbaka ännu starkare!

En intervju med Mattias själv kommer senare under veckan.