Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Inför Växjö hemma

4 januari 2020 09:00
Herr

I eftermiddag är det dags för herrarna att kliva in i SSL 2020. För motståndet står Växjö, vilka man har en vinst och en förlust mot tidigare denna säsong i två jämna matcher. Dags för nytt drama idag?


Warberg kliver in i SSL-spelet 2020 med en stark seger i ryggen, då man strax innan jul bortabesegrade Helsingborg. Växjö kommer också de till mötet med en seger i senaste matchen, då man besegrade Höllviken på hemmaplan med 8-5 efter att ha vänt ett underläge i sista perioden.

I tabellen är det två lag som jagar olika mål. Växjö ligger just nu på den åttonde och sista slutspelsplatsen, och man har Jönköping och Linköping flåsandes i nacken vilka såklart också vill spela slutspel framåt vårkanten. Man har å andra sidan också bara tre poäng upp till femteplatsen, så det lär bli en rafflande sista tredjedel av grundserien innan vi vet vilka lag som hamnar var. För Warbergs del handlar allt om att knipa poäng för att undvika nedflyttning, och i nuläget är det endast målskillnad som placerar laget före Sirius och Höllviken i tabellen. Visby är fortsatt jumbo fem poäng bakom ovan nämnda trio. Vikten av poäng behöver därför inte beskrivas närmre, alla segrar är minst sagt viktiga.

Ska Warberg lyckas ta poäng mot Växjö, likt man gjorde när lagen möttes i slutet av november, så gäller det att få stopp på Växjös fart och intensitet. Det är ett jobbigt lag att möta när man har flow, och ofta börjar lagets anfallsspel på egen planhalva med backar som tar initiativ framåt i banan. Främst genom Johan Roos, Markus Jonsson och Philip Fox. I anfallsledet har man dessutom två väldigt vassa vänsterforwards i Jesper Sankell och Andre Andersson. Båda två passningsskickliga och utrustade med varsitt tungt skott. Lagets bästa poängplockare hittills är dock schweizaren Manuel Engel. Den kvickfotade centern står noterad för 25 poäng hittills och är en viktig motor i sin formation.

I Warberg saknas för dagen Max Källerteg som inte är tillgänglig för spel. Likaså Philip Subiabre som fortfarande rehabtränar efter sin axelskada. Istället får Warbergs-publiken möjlighet att för första gången bekanta sig med nyförvärvet från Hagunda, Alexander Johansson. Åtminstone i en Warbergs-tröja. Johansson har tränat med laget de senaste två veckorna och finns tillgänglig för spel. Det återstår att se hur och om Kent Göransson och Anton Drake väljer att använda honom direkt!

Matchen startar 15.00 idag lördag, och vill du boka biljetter så gör du det här.

Kan du inte vara på plats så finns som alltid möjlighet att se matchen på webben via SSL Play. Länk till den sändningen hittar du här.