31 Mar 1 match

Efterlängtad hemmaseger mot Jönköping!

21 november 2019 08:19
Herr

Herrarna tog på onsdagskvällen en viktig och väldigt efterlängtad trepoängare när man besegrade Jönköping med 5-3! Matchvinnare blev Robin Blåberg som sköt 4-3 målet fem minuter från slutet.

På sjätte försöket kom den då, säsongens första trepoängare på hemmaplan! Det var garanterat fler än spelare och ledare som drog en lättnadens suck efter 5-3 hemma mot Jönköping.

Warberg inledde, som så många gånger tidigare, piggt och hade ett knappt spelmässigt och chansmässigt övertag i den första perioden. Man fick också ett ledningsmål efter sex minuter att gå på efter att Tom Carlsson slängt iväg ett skott från långt håll som smet in lågt i Gustav Janssons högra hörn. Framför mål gjorde Oliwer Olsson ett bra jobb och skymde sikten för nämnde Jansson.

Jönköping hade en hel del boll, framför allt när förstafemman med Emil Nilsen och Gustav Weidmann var inne, men man lyckades inte ta sig till några större farligheter utan Warberg låg kompakt och försvarade väl. 2-0 målet kom när Anton Birgersson snappade upp ett felpass från Nilsen och serverade Mattias Kongstad som var stensäker och inte gjorde några misstag. Warberg kunde gjort ytterligare något mål men fick nöja sig med 2-0 in till paus.

Andra perioden fick en inledning likt den första. Nämligen med Tom Carlsson som målskytt efter sex minuter, och även denna gång framspelad av Filip Erheden. 17-årige Erheden gjorde innan målet ett jättejobb längs vänsterkanten då han vann en löpduell mot en Jönköpings-back och sedan serverade bollen på silverfat till Carlsson. Efter Warbergs 3-0 mål blev det mer Jönköping. Man fick bättre tryck på Warberg och hemmaspelarna fick mest ägna sig åt kontringar och korta anfall.

Därför var det inte helt ologiskt att både 3-1 och 3-2 kom innan perioden var slut. Det första målet en retur framför John Fransson och det andra på ett vackert anfall som avslutades med en diagonal passning och direktskott av Hannes Blomqvist. Jönköping hade mellan målen också ett powerplay när Filip Kalentun satt utvisad, men Warberg gjorde ett bra boxplay och höll tätt. Efter Jönköpings andra mål fick också Warberg chansen i powerplay, och möjlighet att utöka till en tvåmålsledning innan pausvila. Men powerplayspelet var stillastående och utan initiativ, och Jönköping kunde därför utan större problem hålla ut.

I tredje perioden sjönk kvaliteten på spelet avsevärt, framför allt från Warberg. Det såg ut att finnas en viss rädsla för att gå framåt, och alla som kan innebandy vet att det är svårt att försvara sig till en seger. Felpassen och misstagen duggade tätt och känslan var att det bara var en tidsfråga innan Jönköping skulle kvittera. Efter drygt halva perioden kom också 3-3 målet, och det var återigen Hannes Blomqvist som höll sig framme när Warberg blev upprullade och lämnade målskytten helt ensam framför John Fransson. Fransson som för övrigt fick chansen från start idag och gjorde en mycket bra match.

Nu följde ett antal minuter av krampaktigt spel, och därför kom Robin Blåbergs 4-3 mål som en skänk från ovan. Han tog tillvara på Joel Birgerssons skottretur på bästa sätt och placerade kyligt in ledningsmålet med knappa fem minuter kvar. Jönköping tog både time out och plockade målvakten med tre minuter kvar, men deras hopp om kvittering släcktes ganska snabbt efter att Johan Dahlqvist vunnit en duell längs högerkanten och gett Mattias Kongstad äran att sätta spiken i kistan med sitt 5-3 mål.

Trots två och en halv minut kvar att spela så skapade inte Jönköping så mycket farligheter, utan Warberg kunde reda ut anstormningen och kassera in tre mycket viktiga poäng!

Långt ifrån den vackraste seger man tagit, och långt ifrån den bästa prestationen den här säsongen. Men, tre poäng är tre poäng!