Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Vinna eller försvinna i Uppsala!

18 april 2019 09:00
Herr

Herrlaget har satt sig i en knivig sits i SSL-kvalet efter förlusten på hemmaplan. Nu krävs en seger i Uppsala för att få till en femte avgörande match!


Om förutsättningarna var enkla inför match 3 är de ännu enklare nu. Det är 2-1 i matcher till Hagunda, och Warberg måste vinna ikväll för att säsongen inte skall vara slut. Vid förlust får Uppsala sitt tredje SSL-lag nästa säsong. Såklart ett delikat läge för Hagunda att avgöra på hemmaplan, och bara tanken av att grusa planerna för den segerfesten borde vara tändvätska nog för Warberg.

Laget lämnade Varberg med destination Uppsala under onsdagseftermiddagen, allt för att få så bra uppladdning och vila inför matchen som möjligt.

Med på bussen fanns alla spelare utom den sedan tidigare skadade Johan Dahlqvist. Dock saknas assisterande tränaren Stefan Smedberg, och i hans ställe kommer istället Magnus Svensson från division 1-laget att finnas.

Vi fick tag på huvudtränare Kent Göransson och ställde några frågor inför matchen!

Kent, efter en bra start med seger hemma har ni nu två raka förluster, vad är anledningen till det enligt dig?

I den andra matchen tycker jag att vi kom ut svagt och tillät dem att spela på så som det ville, det gav oss uppförsbacke den matchen som vi inte kunde hämta oss från. Senast hemma var det ytterst små marginaler som avgjorde vilket lag som skulle vinna matchen. Vi får en smakstart på matchen men där Hagunda tar över mer och mer i slutet av den första perioden. De två sista perioderna tycker jag dock att vi tar tillbaka kommandot och har lägen att faktiskt kunna vinna matchen, nu avgjorde dem istället sent av den sista perioden vilket kändes tungt.

Nu är det dags för match 4 och det är vinna eller försvinna. Hur ser ni på uppgiften och hur tycker du laget hanterar läget rent mentalt?

Jo men vi är laddade inför uppgiften och vet att vi måste vara ännu bättre i den här matchen. Vi visste att inför den tredje matchen så skulle vi behöva vinna två matcher till den här säsongen och det har inte förändrats.

Är det några särskilda detaljer i spelet som du tycker behöver bli bättre för att vinna idag?

Ja förnuftet att hantera bollen kommer vara enormt avgörande, de är skickliga i sina spelvändningar och tar varje chans de har att såra oss där. Vi måste vara ödmjuka i de momenten.

Kommer ni göra några förändringar i laget eller spelet?

Mest handlar om hur vi hanterar bollen och hur vi är strukturerade i det spelet, så inte så mycket förändringar mer förtydligande på det vi gör. Vi har ju haft några småkrasslig sen i söndags så avvaktar in i det sista hur vi ska matcha laget.

I båda Hagundas vinstmatcher har Fredrik Holtz varit tungan på vågen, hur ska ni få stopp på honom nu?

Vi vet ju hur vi kan stoppa honom, men det är en hal rackare och det kommer krävas ytterst hög fokus när han närmar sig anfallszonen. Men även om han gjort en del poäng i de två sista matcherna så har de fler spelare som kan kliva fram som vi måste ha koll på.

Slutligen, vad förväntar du dig för match idag?

Matchbilden kommer säkert inte skilja sig nämnvärt mot tidigare matcher, vi har mest boll och Hagunda försvarar och kontrar. Det vore det mest troliga scenariot.

En nästan helt full supporterbuss lämnar Varberg idag på förmiddagen, så det kan bli en härlig inramning i IFU Arena under kvällen!

Matchen startar 19.00, och precis som tidigare är det hos Sportbladet du kan se sändningen.

Fakta Playoff 2, bäst av 5 matcher

7/4, Match 1 Warberg-Hagunda 8-5

10/4, Match 2 Hagunda-Warberg 8-5

14/4, Match 3 Warberg-Hagunda 7-8

18/4, Match 4 Hagunda-Warberg

23/4, Match 5 Warberg-Hagunda