Fredag
05 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Torsdag
18 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 2 matcher
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Uppdatering kring skadeläget i SSL-truppen

23 januari 2024 13:13
DAM

Damlaget har den senaste tiden haft problem med en del skador. Här ges en uppdatering kring läget just nu.


Skador är tyvärr en del av elitidrotten där tillgängligheten på friska spelare är en viktig faktor för att kunna nå önskat resultat. De senaste veckorna har två spelare i truppen råkat ut för allvarligare skador medan andra är på väg tillbaka efter längre frånvaro. Här ges en nulägesbild med hjälp av damlagets fysioterapeut Josephine Swanson.

Hanna Modigh utgick med en knäskada under hemmamatchen mot Malmö i torsdags. Hon har nu fått sin skada fastställd, som tyvärr innebär att säsongen är över för hennes del.

-Hanna skadade knäet i torsdagens match mot Malmö. Hon undersöktes efter matchen där man fick misstanke om en korsbandsskada. Hanna genomgick läkarundersökning och MR igår måndag som bekräftade att det rör sig om en total korsbandsruptur. Hanna har sedan tidigare en korsbandsskada i sitt andra knä. Både Hanna och laget är jätteledsna. Jag pratade med Hanna igår och vi har ett klart fokus nu inför operationen. Sedan har vi inte diskuterat kring upplägg på rehabiliteringen efter operationen, men det kommer vi att göra efterhand, säger Josephine.

My Hedberg utgick med en befarad knäskada i bortamatchen mot Kalmarsund den 7 januari. Även My har fått ett väldigt negativt besked kring sin skada.

-My skadade knäet i bortamatchen mot Kalmarsund. En oturlig duell vid sargen där hon fastnar med foten och vrider till knäet samtidigt. MR gjordes dagen därpå och visade korsbandsskada och viss påverkan på menisken. Även detta var ett hårt slag för laget och även för My själv som flyttat till Varberg för att spela innebandy och denna säsongen flyttats upp till SSL-laget. My har påbörjat sin rehabilitering inför operationen och det går bra. Målet är att få fullgod rörlighet samt bygga så mycket muskelmassa som möjligt inför operationen.

Stina Johansson har varit frånvarande en del under december och januari men är nu åter tillbaka i spel.

-Stina fick en hamstringskada på en träning i mitten av december. Hon har rehabat den under fem veckor och är nu tillbaka i fullt spel sedan en vecka tillbaka och spelade hela matchen mot Malmö i torsdags och Thorengruppen i söndags.

Isa Grängsjö ar haft problem med en fot som har gjort henne indisponibel under en tid. Men även Isa är nu tillbaka och tillgänglig för spel.

-Isa ådrog sig en stressfraktur i foten i mitten av november. Hon avlastades helt under sex veckor och har sedan successivt slussats tillbaka. Hon hade ett litet bakslag efter någon vecka men är nu tillbaka i full träning och matchspel.

Natalie Hjertberg har ännu så länge inte kunna göra något framträdande i den blåa tröjan sedan hon kom till laget inför säsongen 2022/2023. Och det lär inte bli något spel den närmaste tiden.

-Natalie värvades inför säsongen 22/23 och var då under pågående rehabilitering efter korsbandsoperation. Tyvärr hade Natalie fortsatta problem med sitt knä och har tvingats till flera operationer och aldrig kunnat träna helt med laget. Jag har inte varit delaktig i Natalies rehab då hon redan innan hon kom till oss hade en pågående rehabilitering som hon var nöjd med. Jag lider med Natalie att hon har haft så mycket problem med sitt knä. I Natalies fall handlar det i dagsläget inte om att komma tillbaka till elitinnebandy utan snarare att komma tillbaka till en vanlig vardag där hon kan vara med på aktiviteter med vänner och bekanta och kunna ta en joggingtur utan smärta. Jag önskar verkligen Natalie all lycka till och att hon främst kommer tillbaka till ett friskt och aktivt liv utanför innebandyn.

Louise Hedkvist tränar för att komma tillbaka från sin korsbandsskada som hon ådrog sig under förra säsongen.

-På en träning i februari 2023 var olyckan framme när Lousie skadade sitt knä och det visade sig att det handlade om en korsbandsskada. Louise opererades i maj och har sedan dess rehabtränat flitigt. Rehabiliteringen har gått jättebra för Louise och hon är tillbaka och tränar lite med laget med väst vilket är väldigt roligt att se. Målet är att hon ska vara tillbaka helt till nästa säsong.

Emma Thorsson har varit borta från både träning och matchspel sedan slutet av förra säsongen p g a sviter från den hjärnskakning som hon ådrog sig i början av 2023. Men nu verkar det äntligen vara dags för comeback.

-Emma ådrog sig sin tredje hjärnskakning i början av 2023 i samband med en match. Hon testade att komma tillbaka under våren men fick ökade symtom som har tvingat henne till att hålla sig borta från innebandyn. Emma har haft en enormt tuff tid bakom sig. Inte bara att hon inte kunnat spela innebandy, hon har inte heller kunnat arbeta, umgås med folk eller vistas i för stora sociala sammanhang utan att få ökade symtom efter sin hjärnskakning. Emma har gjort ett stort arbete med sin rehab och har efter många månaders slit nu kunnat gått upp till 100% på jobbet igen och är även tillbaka i full träning med laget sedan några veckor tillbaka. Det har varit en enormt tuff period för Emma där innebandyn inte har varit prio i början utan målet har varit att få en fungerande vardag igen. Emma har dock aldrig gett upp och jag är så enormt stolt över hennes mod och hårda arbete för att idag vara tillbaka till full belastning på såväl jobbet som på innebandyplanen. Jag har sett uppgångarna och nedgångarna under vägens gång och jag är så enormt glad för Emmas skull att hon lyckats komma tillbaka. Emma kommer göra sin comeback under lördagens match mot Endre, avslutar Josephine Swanson.