Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Hemma
Falun
FAL
Borta
Warberg
WIC

Inför match- Falun

4 december 2022 09:14
DAM

Under söndagen reser damlaget till Falun för match i Guide Arena. Här får du förutsättningarna inför matchen.


Bussen rullade från Varberg på söndagsmorgonen med destination Dalarna och Falun för match mot topplaget IBF Falun.

Truppstatus

Natalie Hjertberg och Hilma Ahnlund är fortfarande indisponibla p g a skador. Julia Gustafsson saknas fortfarande p g a hjärnskakning. Även Amanda Svanström och Ida Hawerman saknas p g a sjukdom.

Tränarkollen, Andreas Burman

-Vi har haft en lite stökigare vecka med en del sjukdomar och halvskavanker. Senaste tiden har vi varit ganska förskonade men har nu drabbats. Det har ju självklart påverkat vår träningsvecka men de som har varit tillgängliga har krigat på och känns redo. Vi har haft en bra känsla sista veckan och tre raka segrar ger extra energi till gruppen vilket har märkts tydligt. Nu gäller det att vi tar vara på det och är noggranna med det som gjort att vi lyckats. Så att vi kan fortsätta ha en uppåtgående trend.

Om motståndaren Falun

Falun har de senaste säsongerna vandrat uppåt i SSL-tabellen med en uttalad målsättning att nå SM-final den här säsongen. Laget har också förstärkts med framför allt landslagsspelare från Mora och Jönköping i form av målvakten Jenny Axelsson, centern Ellen Svensson samt målfarliga duon Moa Jakobsson och Moa Gustafsson. Inför den här säsongen värvades även Clara Forssén från Thorengruppen. En spelare som även var aktuell för Warberg.

Burmans tankar om motståndet

-Falun är ett lag fyllt med stjärnspelare och som över tid aspirerar på guldet. Vi kommer möta ett lag som vill ha väldigt mycket boll och trycka ner oss djupt i egen zon. Det kommer bli viktigt att vi är närvarande mentalt och kan ta vara på ytorna som blir när vi har bollen. Att vi vågar utsätta dem för lite jobbiga frågor. Då tror jag det blir en intressant match. Vi tar med oss mycket från matcherna senaste veckan, där vi verkligen visar närvaro och levererar väldigt starka arbetsinsatser. Då lägger vi en bra grund för att vinna matchen.

Så här ser du matchen

Streama på SportExpressen- Länk till sändningen här!