Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match
Söndag
21 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Söndag
04 Apr 1 match
Onsdag
07 Apr 1 match
Lördag
10 Apr 1 match
Torsdag
15 Apr 1 match

Hawerman & Svensson till landslagssamling.

18 maj 2021 10:00
DAM

Sveriges förbundskapten för damlandslaget Åsa "Kotten" Karlsson har kallat till landslagsläger i Varberg första helgen i juni. Med i truppen hittar vi två kända ansikten, Sandra Hawerman och Hanna Svensson.


I februari kallade förbundskaptenen Åsa ”Kotten” Karlsson till landslagsläger i Gävle, med i den truppen var Hawerman och Svensson. Men på grund av det rådande läget med pandemin genomfördes samlingen aldrig.

-Det var tråkigt att lägret ställdes in då, men samtidigt förstod vi varför. Säsongen var fortfarande igång så jag var tacksam att vi fick slutföra den och kunde då lägga fokus på att försöka ta en slutspelsplats. Sen hoppades jag på att det skulle komma ett nytt läger och bli uttagen igen, säger Sandra Hawerman.

Även Hanna Svensson är inne på samma spår: -Även fast det var väntat att det skulle bli inställt så var jag lite bitter över att det inte blev läger. Men den bitterheten gick dock över ganska snabbt och jag kunde lägga all fokus på laget för att ge oss ett så bra avslut som möjligt på säsongen.

Nu har förbundskaptenen kallat till en ny samling och återigen hittar vi Hanna Svensson och Sandra Hawerman bland de kallade spelarna. Extra roligt för Warberg att ha spelare representerade då de kommer få vara på hemmaplan, samlingen kommer att genomföras i Varberg och Sparbanken Wictory Center den 3-6 juni.

Hur går tankarna inför det kommande lägret?

Sandra Hawerman: -Väldigt spännande med läger såklart, det ska bli väldigt roligt och kommer att vara lärorikt. Extra kul att Hanna också är uttagen samt att lägret är i Varberg. Det ska bli så kul att vi får visa upp vår fina hall och stad.

Hanna Svensson: - Först och främst så ska det bli kul. Detta är ju ett av mina mål med innebandyn. Jag ska försöka att ta in allt nytt så snabbt som möjligt och försöka hitta en roll som passar mig i gruppen. Sen att lägret är på hemmaplan i Varberg är ju en extra bonus.

Med uteblivet februariläger så är det viktiga samlingar som det svenska damlandslaget har framför sig under året, för i månadsskiftet november/december så väntar VM på hemmaplan. Mästerskapen kommer att spelas i Uppsala mellan den 27 november och 5 december.

Så här säger spelarna förhoppningen om en plats i VM-truppen:

Sandra Hawerman: - Det är ju en otroligt rolig höst som väntar för damlandslaget med många samlingar inför VM. Får jag möjligheten att delta på ett hemma-VM så är det definitivt en dröm som går i uppfyllelse. Jag ska göra allt jag kan för att försöka nå dit, så får vi se hur långt det räcker!

Hanna Svensson: -VM är ett mål jag har och det skulle vara en ära att få vara med i den truppen. Samtidigt vet jag att det är hög konkurrens bland målvakterna i Sverige så det kommer att bli tufft att ta en plats, men jag jobbar självklart mot det.

Här är hela truppen.