Tung förlust borta mot Höllviken

6 januari 2020 19:58

Herrlaget gjorde en blek insats borta mot Höllviken och föll med uddamålet, 4-5. Avgörandet kom fem minuter från slutet när Johannes Wilhelmsson sköt sitt andra mål för kvällen.

För tredje gången den här säsongen kammade Warberg noll när man mötte bottenkollegan Höllviken. Dagens match slutade med uddamålsförlust, precis likt mötet i Sparbanken Wictory Center för nästan exakt en månad sen. Såklart oerhört bittert att ha 0-9 i poäng mot ett lag som man tampas om nytt kontrakt med.

Dagens möte var likt de tidigare matcherna mot Höllviken en ganska medioker tillställning. Lågt tempo, få skott på mål och ganska krampaktiga försök till fin innebandy. Ett spel som Höllviken behärskar klart bättre än Warberg, det är helt klart. Sett över 60 minuter så var det en jämn innebandymatch, där det fanns korta delar av perioderna där ett av lagen hade en liten fördel. Höllviken hade kommandot första halvan av matchen och ledde med 3-1 fram tills det var fyra minuter kvar av andra perioden, då Warberg blixtrade till och gjorde två mål inom loppet av 48 sekunder. Det första av dessa två gjorde nyförvärvet Alexander Johansson efter att Joel Birgersson stulit bollen av Höllviken-backen Kim Uddvi bakom mål. Det målet gav Warberg välbehövlig energi i ett läge där matchen kändes väldigt avslagen. När sedan Mattias Kongstad kvitterade i bytet efter var det helt jämnt målmässigt inför tredje.

Efter sex minuter av tredje drog Robin Blåberg på sig Warbergs första utvisning, och det tog bara 37 sekunder innan bollen låg i nätet bakom Tobias Jernsand. Pontus Karlsson-Martell heter Höllvikens målfarligaste spelare, och när han lämnas omarkerad på en klassisk powerplayvariant så blir det ofta mål.

Simon Svensson kvitterade dock mycket vackert minuten senare, och efter det målet blev det ett ställningskrig fram tills avgörandet kom med fem minuter kvar att spela. Hemmalagets stora stjärna Johannes Wilhelmsson lämnades helt ensam på vänsterkanten och gjorde en repris på sitt första mål från period ett. In med bollen i hooken och ett dragskott intill förstastolpen.

Warberg försökte därefter hitta en kvittering, men de riktigt klara chanserna uteblev, även i spel 6 mot 5 som var så lyckosamt häromdagen.

En mycket tung förlust, och i och med segern klättrade också Höllviken förbi Warberg i tabellen. Man ligger nu två poäng före med en match mindre spelad. Warberg har fortfarande Sirius och Visby bakom sig, men Sirius kan gå förbi vid seger mot Dalen ikväll söndag.

Herrarnas nästa match spelas torsdag den 16 januari, hemma mot Pixbo Wallenstam.