Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match
Onsdag
25 Aug 1 match
Torsdag
26 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Söndag
29 Aug 2 matcher
Söndag
12 Sep 1 match
Tisdag
14 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Söndag
19 Sep 1 match
Lördag
25 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Fredag
01 Okt 1 match
Söndag
03 Okt 2 matcher
Lördag
09 Okt 2 matcher
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
24 Okt 1 match
Lördag
30 Okt 2 matcher
Lördag
06 Nov 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Onsdag
10 Nov 1 match

Sammanfattning med Bagarn om damernas matcher i Svenska Cupen.

2 september 2021 08:30
DAM

Det tog stopp för damlaget i omgång två i Svenska Cupen. Omgången spelades i form av gruppspel mellan fyra lag, där endast 1 gick vidare. Här hör vi tränare Stefan Smedbergs tankar kring damlagets matcher.


Vad är din sammanfattning kring Svenska Cupen?

-För det första måste jag säga att iden och upplägget med Svenska cupen är riktigt bra. Man får tävlingsmatcher så tidigt på säsongen, vilket jag tycker är skillnad mot träningsmatcher som ibland kan kännas lite avslagna. Får jag önska något till nästa säsong skulle jag vilja ha dessa tre matcher uppdelat på två helger, tillexempel match lördag, onsdag och söndag. För att få maximal återhämtning mellan.

Vi gick in i dessa tre matcher med en ambition att vinna alla tre matcher. Tittar man på spelet, hade vi fokus på att hitta ett spel utan boll som både skulle kännas tryggt och vara vinstgivande för framtiden. Vi ville även titta på dem olika formationerna, vilka tjejer som fungerar bäst tillsammans. När det gäller att hitta rätt där handlar det om att hitta balansen mellan att få ut det mesta individuellt av varje spelare. Men även att vi ska få ut det bästa av formationerna och laget. Tycker att vi efter dessa matcher börjar hitta rätt i dem olika formationerna.

Tankar kring första matchen?

-Första matchen mot Munka hade vi fokus på vårt höga försvarsspel, där vi sätter press på motståndaren i ett tidigt skede. Vi gick väldigt högt med laget för att dels kunna hålla uppe intensiteten, men även för att träna på situationer som uppstår när man går så högt. Planen var att dem inte skulle orka i 60 min och det såg man ganska tydligt att dem inte gjorde. Vi fick helt enkelt "skörda" i tredje perioden för det vi "sått" i dem två första. Det ska skilja mellan allsvenskan och SSL och det såg man tydligt i denna match även om det tog halva matchen innan man såg det på resultattavlan.

Sedan väntade Malmö.

-Mot Malmö var matchplanen lite annorlunda. Malmö är ett lag som jag rankar topp 4 denna säsong. Därför skulle det bli intressant att se hur vårt försvarsspel skulle fungera mot ett sådant bra motstånd. Vi jobbade lite lägre med forwards och försökte hålla ihop laget. Bortsett från 8-10 minuter i andra perioden tycker jag vi står upp otroligt bra. Vi leder efter första perioden med 2-1 och det är väldigt välförtjänt. Tyvärr vänder dem matchen i andra perioden när vi slarvar lite och tappar koncentrationen under några minuter. Men det viktiga som vi kände efteråt var att vi hittat ett sätt att spela där vi kan störa Malmö i serien om vi bara kan hålla ihop det under 60 minuter.

Den sista matchen spelades mot Lund, hur var den?

-Det blev en avslagen historia. Dels var det vår fjärde match på 8 dagar och sedan fanns inte chansen att gå vidare längre. Lund är ett lag som spelar man-man i sitt spel utan boll. Om du då inte är riktigt påslagen och koncentrationen inte riktigt finns där så är det svårt att vinna sådana matcher. Det enda vi tar med oss från den matchen är några situationer vi kan använda när vi möter dem i serien.

Hur ser den närmsta tiden ut framlver för laget?

-Nu väntar två veckors träning innan lägret i Kalmar. Dessa veckor kommer vi lägga lite mer fokus på spelet med boll. Vi kommer även titta lite djupare på "special teams" och frislag.