Idag 1 match

Tufft och tight när Hovslätt besegrades!

4 mars 2023 19:20
HERR

Warberg tog sin nionde raka seger när man besegrade Hovslätt med 8-6 under lördagen. Efter en jämn och fysisk match kom avgörande i mitten av tredje perioden då man gjorde två mål inom loppet av en minut.

Mötet mellan Warberg och Hovslätt var kanske inte det mest välspelade vi har sett i Sparbanken Wictory Center under säsongen. Stundtals var det ganska slarvigt från båda lagen och de fina anfallskombinationerna var faktiskt ganska lätträknade. Tack vare Hovlätts man-man spel där försvarande spelare tilläts spela oerhört tufft i ryggen på anfallande hemmaspelare blev det en match där anfallen oftast stannade upp när sargen välte eller domaren blåste frislag. Det blev mer av schack där man fick tänka ut lösningar än att gå på instinkt.

Första perioden började med att gästerna tog ledningen innan två individuella prestationer av Joel Birgersson och Max Källerteg hade vänt på matchen. Birgerssons 1-1 mål var en riktig bomb från vänsterkanten som satt stenhårt i bortre krysset.

Andra perioden blev den målrikaste idag och innehöll tre kvitteringar och två vändningar. Häng med nu! 6.47 kvitterade Hovslätt och bara 40 sekunder senare tog man ledningen igen. Mitt i perioden fick Warberg powerplay och då kvitterade Simon Svensson till 3-3. Mindre än två minuter senare tog Hovslätt ledningen på nytt men bara minuten senare hade Warberg både kvitterat och tagit ledningen! Jesper Larsson var den som satte 5-4 målet när han och Joel Birgersson blev helt fria med Hovslätts målvakt. Ledningen stod sig perioden ut trots att Warberg fick en utvisning av den billigaste modellen mot sig med halvminuten kvar.

Hovslätt fick alltså inleda den tredje perioden i powerplay och hade det kommit en kvittering där hade matchen kanske tagit en annan väg än den gjorde. Warberg höll dock tätt och istället kom ett mycket viktigt hemmamål när man själva tilldelades ett powerplay efter fem minuter. Johan Stadin sköt ett inte allt för märkvärdigt skott, med Johan Stadin-mått mätt, och 6-4 var ett faktum. I bytet efter kom dessutom 7-4 när Filip Erheden fick betalt för sitt eviga slit i anfallszonen. Han stal bollen av en Hovslätt-spelare och fick fram den till Anton Birgersson som avgjorde matchen med ett välplacerat skott lågt i bortre. Det blev ytterligare tre mål de sista tio minuterna, men eftersom Warberg gjorde ett av dessa så behöll man sitt tvåmålsförsprång hela tiden och även om Hovlätt tog ut sin målvakt och jagade en reducering med en man mer på banan så blev det aldrig riktigt spännande. Arvid Vonk gjorde några tunga räddningar och kunde på nytt stå emot när det behövdes som mest.

Segern innebär att Warberg är kvar i tabelltoppen med tre poäng och 22 måls försprång till Karlstad inör nästa helgs sista omgång. Det skall såklart mycket till för att man inte vinner serien med de förustsättningarna!

Statistik

Warberg-Hovslätt 8-6 (8-7, 15-11, 7-12)

Skott: 30-30

Publik: 594

Poänggörare Warberg: Simon Svensson 1+2, Joel Birgersson 1+1, Filip Erheden 1+1, Andreas Grönli 0+2, Max Källerteg 1+0, Simon Nilsson 1+0, Anton Birgersson 1+0, Jesper Larsson 1+0, Johan Stadin 1+0, Oliver Sandberg 0+1, Rikard Eriksson 0+1.

Highlights från matchen här!

Johan Astbrant efter matchen

-Det blev väl inte någon sprakande tillställning även om den säkert var ganska kul att titta på eftersom det hände mycket. Jag tycker inte vi är tillräckligt ödmjuka i vår defensiv idag och vi åker på tre mål på ett sätt som vi har pratat om i veckan. Det är jag inte riktigt nöjd med. Sen är det återigen en styrka att vi vinner matcher när vi inte gör så bra prestationer, och det ska vi såklart ta med oss. Jag är mest nöjd med specialteams idag där vi gör mål i båda våra powerplay och samtidigt hållet tätt i det boxplay vi får emot oss. Så vi får ta helg och vara nöjda med tre poäng och ladda batterierna för nästa helgs match mot Fagerhult!