Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Ett samarbete som ger fantastiska möjligheter!

20 december 2023 09:53
HERR

Inför den innevarande säsongen inleddes ett samarbete mellan Warberg Innebandy och Träslövsläge IF.


I syfte att kunna erbjuda spelare en bra utveckling på olika nivåer startades samarbetet mellan föreningarna inför säsongen. Framför allt sedan Träslövsläge fick möjligheten att spela i division 1 med sitt representationslag. Ett besked som kom ganska sent inpå säsongsstarten.

Konkret så innefattar samarbetet tre föreningar. Träslövsläge IF med herrlaget i division 1, Warberg IC med herrlaget i Allsvenskan samt Warberg IBF med akademilaget i Juniorallsvenskan. Med hjälp av samarbetsavtal och dubbla licenser så finns det möjligheter för både unga lovande spelare att spela junior- och seniorinnebandy samt för spelare med brist på speltid i Allsvenskan att få matchning och speltid i division 1.

-Detta samarbete gör att vi i akademin går från bra förutsättningar till riktigt bra förutsättningar. För att hitta en matchnivå som är stimulerande och utvecklande för alla våra akademispelare är det fantastiskt att vi nu kan erbjuda division 1-spel. Extra roligt är det att samarbetet sker med Träslövsläge IF som ligger geografiskt nära och har många gamla akademispelare i sin nuvarande trupp. Inför denna säsong har vi fått in många lovande ungdomar från Träslövsläge IF så det känns bra att de tillsammans med Warbergs andra akademispelare nu har möjlighet att stärka upp Träslövsläges div 1-lag. Vi ser fram emot samarbetet och är helt säkra på att detta tar oss ett steg närmare mot vår vision att vara Sveriges bästa innebandymiljö, säger akademichef Vidar Tirén.

Manager Johan Astbrant är också nöjd med samarbetet och närheten till Träslövsläge.

-För oss i A-laget ser vi samarbetet som en viktig del, framför allt för våra yngre men också spelare som är tillbaka från skador. Vi har en stor och bred trupp med många yngre förmågor som vi vill ska ha mycket speltid så dem inte bara blir en träningsprodukt. Då är samarbetet med Träslövsläge perfekt för oss. För oss ledare är det också positivt att det just är Träslövsläge med tanke på närheten för oss att se matcher live.

Träslövsläge, som är den andra parten i samarbetet, tycker att det har fungerat bra.

-Genom ett samarbete med Warberg kan vi tillsammans skapa en intressant miljö att utvecklas i som ung spelare. Efter man varit i Warbergs Akademi finns ett naturligt steg att ta om man inte erbjuds kontrakt med Warberg. Då kan det behövs något år i en lägre serie innan man kanske är mogen att ta klivet högre upp, säger Pär Börjesson från styrelsen i Träslövsläge IF.

-När båda klubbarna har ett gemensamt intresse så blir det mycket lättare att hitta lösningar som leder utveckling framåt. Utbyte av spelare har fungerat väldigt bra och vi är nöjda med kommunikationen såväl med A-lagstränare som med Akademitränare, avslutar Pär.

Även om samarbetet i det här fallet är något som främst rör herrsidan och den elitförberedande verksamheten så är det en viktig del av utvecklingen av innebandyn i Varbergs kommun.

-Vi är beroende av att det finns välfungerande föreningar i vårt närområde. Merparten av alla som spelar innebandy kommer inte att vilja eller bli elitspelare. Då är det jätteviktigt att det finns föreningar att spela i inom kommunens gränser. Vi kan inte och ska inte heller driva verksamhet på alla nivåer under vårt paraply. Därför är det jättebra att vi har fått till det här samarbetet som jag verkligen tycker är en win-win-situation, säger klubbchef Emil Risberg.