Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Filip Erheden skriver dubbellicens med Warberg!

18 januari 2019 15:00
Herr

Warberg har kommit överens med Vinbergs IBS om att teckna en dubbellicens för den 16-årige forwarden Filip Erheden! Dubbellicensen innebär att Filip kan representera både moderklubben Vinberg och Warberg IC under januari och februari månad.


Filip har tränat med herrlaget kontinuerligt under säsongen, och gjorde även ett besök i fjol. Denna säsong har hans utvecklingskurva pekat spikrakt uppåt, vilket inte minst visat sig i poängprotokollet. På tio matcher i divison 2 har han producerat hela 53 poäng, fördelat på 39 mål och 14 assist. Minst sagt imponerande siffror för en 16-åring! Hans Vinberg är hittills obesegrade och leder divison 2 Halland i stor stil. Framåt våren är målet att avancera till division 1, och i den jakten blir Filip så klart en nyckelspelare.

Warbergs sportchef Kimmo Eskelinen kommenterar överenskommelsen så här:

För det första grymt roligt att vi får möjlighet att erbjuda en ung och lokal spelare träning och speltid på en högre nivå! Det passar oss ganska bra i tid nu när vi har lite skador på forwards, och vi har hela tiden haft en väldigt bra dialog med Filip, hans pappa och Vinberg. Alla inblandade parter känner att detta är ett bra och gynnsamt upplägg. Filip är jätteintressant, och har under sina träningar med oss visat oförskämt fina takter med ett väldigt moget spel. Därför ska det bli riktigt spännande att kunna se honom i skarpt läge!

Hur är uppgörelsen gjord med Filip och Vinberg, tillhör han Warberg helt nu?

Nej då, absolut inte. Hans fokus ligger i första hand hos Vinberg, men vi kommer att ha en löpande dialog och känna vecka för vecka när det passar att han tränar och finns tillgänglig för match hos oss. Han kan spela med båda föreningarna februari ut, men efter det tillhör han Vinberg resten av säsongen.

När finns han med i truppen för första gången?

Han kommer att finnas tillgänglig för spel redan till söndagens match hemma mot Fagerhult. Sen är det upp till Kent och ”Bagarn” att välja vilka som spelar!

Vi tog också några ord med Filip själv, som kommenterar möjligheten att spela med Warberg så här:

Det är såklart riktigt kul att få chansen att vara med på en så pass hög nivå. Tycker att dialogen mellan mig, Vinberg och Warberg har fungerat på ett mycket bra sätt och de känns rätt för alla parter. Ser mycket fram emot chansen och ska bli otroligt kul.

För de som inte sett dig spela, hur vill du beskriva dig själv som spelare?

Jag skulle säga att jag är en teknisk spelare med bra speluppfattning som använder det på ett bra sätt framför allt på den sista tredjedelen av planen. Sen ser jag mig själv som en ganska smart spelare som ofta tar rätt beslut.

Det blir snabba bud nu och uttagen till match redan på söndag mot Fagerhult, vad har du för förväntningar?

Jag ser det som en fin chans man har fått, kliva in på planen i en allsvensk match i ett förhoppningsvis fullsatt SWC. Ser enormt mycket fram emot det och ska bli otroligt kul!

Vi önskar Filip varmt välkommen, och önskar honom ett stort lycka till!

Warberg-Fagerhult, söndag 20/1 kl 16.00 i Sparbanken Wictory Center

Köp din biljett här!