Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inga matcher i helgen när kapten Hawerman är tillbaka i spel.

21 januari 2022 18:30
DAM

En helg som Warbergs damer sett fram emot, först ett västkustderby borta mot serieledande Pixbo och sedan ett viktigt hemmamöte mot Mora. Den som längtat mest kanske var kapten Sandra Hawerman, men båda matcherna flyttades fram. Läs här om hur hon ser på frånvaron, våren och kampen mot slutspel.


Fokuset på artikeln skulle vara, "inför helgens matcher är Hawerman äntligen tillbaka i matchspel efter två månaders frånvaro!" Men istället för att tillsammans med laget under eftermiddagen åka upp till Wallenstam Arena, tränar laget nu i SWC. Träning som ändå är behövlig då sjukdomar har flureat även i damtruppen. Under veckan har samtliga spelare kommit tillbaka till träning efter olika lång frånvaro, en av de med längre frånvaro är Sandra. Senaste matchen hon spelade var i november på hemmaplan mot IBK Lund. I slutskedet av matchen, i en duell, tog baksida lår stryk och rehab var ett faktum.

-Först var det baksida lår som ställde till det och därför började jag rehaba lite innan VM-uppehållet och stod över två matcher. Sedan var jag redo för match i december men då åkte jag på en förkylning och när jag trodde den var borta så fick jag ett bakslag. Denna gången satte det sig på bihålorna och ville inte ge sig så sen dess har jag inte kunnat spela. För någon vecka sedan kunde jag börja springa och träna ordentligt och nu är jag med fullt ut, säger Sandra Hawerman.

Måste varit tufft att inte kunna vara med?

-I början kändes det okej att stå vid sidan för det var planerat att vila baksidan från spel och jag försökte bidra med så mycket som möjligt ändå. Men efter bakslaget på förkylningen kändes det väldigt frustrerande och jobbigt att inte kunna spela. Tanken var ju att komma tillbaka starkare med en baksida som var rehabad och redo. Det är mycket märkligt att vara ifrån något som annars är ens vardag, saknade allt och alla otroligt mycket.

Hur går dina tankar kring våren?

-Jag har sett tillräckligt med matcher hemifrån och är redo att komma tillbaka och spela med laget. Nu har vi den roligaste och viktigaste delen på säsongen kvar. Det har varit speciella förutsättningar inför de senaste matcherna med bortfall lite här och var. Jag tycker att spelarna och ledarna har hanterat den situationen bra och det var bland annat en otroligt stark insats och upphämtning mot JIK som gav oss tre viktiga poäng.

-Nu är alla tillbaka och det ger ny energi till laget och vi kan börja slipa på detaljer i spelet med våra femmor igen vilket är viktigt. Det blir en tuff vår eftersom vi är många lag som jagar slutspelsplats. Därför gäller det att pricka in detaljerna som avgör i matcher och vara starka mentalt eftersom vi kommer behöva hantera många jämna matcher. Jag tycker vi har verktygen för det och ser framemot att kriga om en hisorisk första slutsspelsplats, avslutar kapten Hawerman med.

Helgens matcher är framflyttade och har ännu inte hunnit få nya speldatum. De nya datumen kommer att kommuniceras i våra sociala medier när de är fastställda.