Ny tung hemmaförlust

19 december 2019 08:54

Det blev på nytt en snöplig och tung hemmaförlust när onsdagskvällens möte med Kalmarsund slutade 3-4. Som så många gånger förr saknades det där sista lilla i offensiven vilket blev avgörande.

Att bara släppa in fyra mål i en innebandymatch brukar ofta vara ett segerrecept. Under förutsättning att man gör fler själv såklart. Warberg har dock förtvivlat svårt att göra mål, och då vinner man inga innebandymatcher oavsett hur bra försvarsspel man spelar. För sjunde gången den här säsongen åkte man på en hemmaförlust, och vid alla dessa sju matcher har man gjort fyra mål eller färre.

I gårdagens match mot Kalmarsund var det Warberg som skapade mest och bäst målchanser nästan matchen igenom. Man vann skottstatistiken med 21-13, och med de sifrorna går det att räkna ut att gästerna var dubbelt så effektiva som Warberg när målchanserna väl dök upp. Två av Kalmarsunds mål kom på frislag, och ett var självmål från Warbergs Tom Carlsson. Självmålet går inte säga så mycket om, men fasta situationer som frislag, powerplay och boxplay är detaljer som man måste bli bättre på för att slå lag i SSL. Det är nämligen ofta helt avgörande!

Spelmässigt var det en relativt temposvag tillställning med två lag som hellre tog det säkra före det osäkra. Väldigt få gånger var det passningar från bakplan som utmanade motståndarna, och därav blev också målchanserna relativt enkla för två duktiga målvakter att hantera. Efter Kalmarsunds tidiga ledningsmål i första perioden (05.32) så var det Warberg som fick jaga resten av matchen. Vid tre tillfällen lyckades man kvittera underläget som var, men man fick aldrig ledningen och på så sätt vända på det mentala i att vara laget i förarsätet. De gånger det hettade till och var nära så satt Carl Bending i bortamålet i vägen och tog det han skulle.

Det enda målet Warberg inte lyckades kvittera var också matchens sista, och Jesper Lindströms andra som betydde 3-4. Detta kom efter en olycklig situation med lite mer än halva sista perioden kvar att spela. John Fransson räddade en boll och skulle sätta igång med ett snabbt utkast, men ångrade sig i sista stund och gled istället ur sitt målområde med bollen kvar i handen. På efterföljande frislag petades bollen till Jesper Lindström som slapp bevakning och därför enkelt kunde sätta segermålet till Kalmarsund.

Warberg skapade lite tryck sista fem minuterna, men närmre än ett bra skott från Robin Blåberg kom man inte.

Återigen är det bara att slicka såren och försöka komma tillbaka!

Matchfakta Warberg-Kalmarsund 3-4

Highlights

Herrarnas nästa match spelas på söndag den 22/12, borta mot FC Helsingborg. Supras Warberg anordnar en bussresa för alla Warbergs-supportrar, sök upp Supras Warberg på Facebook eller Instagram för mer info!

I både första och andra periodpausen på matchen så kommer det att spelas en legendmatch mellan före detta spelare i båda klubbarna. Garanterad underhållning, och en chans att se heta rivaler från förr göra upp!