Fredag
05 Jan 1 match
Söndag
07 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
14 Jan 1 match
Torsdag
18 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 2 matcher
Lördag
27 Jan 1 match
Söndag
28 Jan 1 match
Lördag
10 Feb 2 matcher
Onsdag
14 Feb 1 match
Lördag
17 Feb 1 match
Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match

Jonas Gustafsson tar över som manager för damlaget kommande säsong

26 januari 2024 13:00
DAM


Andreas Burman, som idag är manager och huvudansvarig för damlaget, kommer inte att fullfölja sitt avtal som sträcker sig även över kommande säsong. Ett beslut som har vuxit fram den senaste tiden och som nu har offentliggjorts. Istället kommer Jonas Gustafsson att ta över huvudansvaret med start den 1 maj.

-Jag har haft tufft att få ihop livspusslet de senaste månaderna kopplat till min deltidsanställning i Warberg, ett andra jobb utanför innebandyn, pendlingen mellan Göteborg-Varberg och min familj. Jag har känt att tiden inte räcker till och att det gått ut över mitt välmående. Även om jag tycker att det är väldigt jobbigt just nu så vet jag att det är ett beslut jag måste ta. Samtidigt är jag väldigt taggad på att göra en riktigt bra avslutning tillsammans med laget. Vi har viktiga och inspirerande matcher kvar. Jag har trivts extremt bra hela tiden. Det har varit en väldigt bra miljö både att utvecklas och arbeta i vilket har gjort att detta har varit ett väldigt svårt beslut att ta, säger Andreas Burman.

-Andreas är en fantastisk person och någon som jag kommer att sakna att jobba med. Han är alltid positiv och gör sitt yttersta för att saker och ting ska bli bra. Samtidigt har jag full förståelse för Andreas beslut i den här frågan. Vi har haft en dialog den senaste tiden och landat i att vi behöver gå vidare med ett annat alternativ till kommande säsong. Jag är enormt tacksam för att Andreas lyfter det här i god tid som ger mig och oss i föreningen en bra möjlighet att redan nu jobba med frågan, säger klubbchef Emil Risberg.

Frågan om vem som istället ska leda damlaget kommande säsong är alltså redan besvarad. Jonas Gustafsson kom tillbaka till föreningen inför den här säsongen som indivduell spelarutvecklare i damlaget, efter att ha lämnat herrlaget under säsongen 2020/2021. Däremellan har han tillbringat två säsonger i Pixbo som huvudtränare för damlaget där han har adderat två SM-finaler och ett Svenska Cupen-guld till meritlistan. Så det är en meriterad tränare som kommer att ta över efter Andreas Burman.

-Det känns inspirerande och såklart väldigt roligt. Jag har under säsongen haft en roll i ledarstaben vilket stärkt mig i mitt beslut. I gruppen finns en omtanke för varandra och en hög ambitionsnivå att fortsätta utvecklas. Warberg har också en stark organisation och det finns ett intresse i staden som visar sig på hemmamatcherna. Jag ser fram emot uppdraget och utmaningen och kommer arbeta hårt för att vi ska nå framgång tillsammans, säger Jonas om sitt kommande uppdrag.

-Jag är väldigt glad över att Jonas väljer att kliva på som huvudansvarig. Han är bekant med både föreningen, övriga ledare och spelargruppen i damlaget vilket gör att startsträckan blir kort. Jonas arbete med spelarna under den här säsongen har varit väldigt uppskattat, så jag ser fram emot vad han kan göra som huvudansvarig de kommande åren, säger klubbchef Emil Risberg.

-Den enda förändringen som genomförs under den innevarande säsongen är att Jonas redan nu tar över de delar som rör truppbygget till kommande säsong. Utöver det är allt som vanligt där Andreas Burman leder laget resterande delen av säsongen. Det återstår ju en hel del roliga och viktiga matcher innan den här säsongen är i mål, avslutar Risberg.

Avtalet med Jonas Gustafsson är tecknat på tre år och sträcker sig t o m säsongen 2026/2027.