Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Inför Sirius hemma

16 februari 2020 10:17
Herr

Idag spelar herrarna en mycket viktig match i kampen om överlevnad i SSL. Gästande Sirius befinner sig i nuläget två poäng före Warberg i tabellen och precis ovanför nedflyttningsstrecket!


Mes sex omgångar kvar spelas i eftermiddag en oerhört viktig match för både Warberg och Sirius. För även om det efter idag är 15 poäng kvar att spela om, så går det inte att sticka under stolen med att det underlättar om man tar poäng av de andra lagen som krigar om samma placeringar!

Sirius har överraskat negativt sett till de flestas förväntningar inför säsongen. I fjol tog man sig till slutspel och inför den här säsongen spändes bågen högre i och med värvningen av poängkungen Billy Nilsson. Istället för kamp om slutspel har man dock hela säsongen fått finna sig i att tampas i botten av tabellen, och det är något oväntat med tanke på den trupp man förfogar över.

Framför allt offensivt finns det gott om klasspelare. Supertalangen Filip Eriksson (född 2001) är högst troligt landslagsman inom kort, och han leder den interna poängligan på 37 poäng. Bakom honom finns nämnde Billy Nilsson, meriterade Joakim Alvinder och fjolårets stora succe Jakob Drews. Fyra sylvassa forwards som Warberg måste få stopp på för att besegra detta Sirius. Dessutom har mångåriga poängmaskinen och targetforwarden Johan Eriksson kommit tillbaka efter att ha inlett säsongen utanför laget.

Lagen har mötts en gång tidigare den här säsongen, och det var 20 oktober i Uppsala. Den matchen vann Warberg med 7-5 efter att ha tagit ledningen tidigt i första perioden, och sedan hållt den matchen ut. Då gjorde Warberg en disciplinerad insats bakåt, och det är nog precis vad som krävs för att bärga en ny trepoängare i eftermiddag.

Sirius kommer från en förlust mot Helsingborg i senaste omgången, men i matchen dessförinnan besegrade man Storvreta i ett derby, så visst finns det kvalitet i laget.

Warberg kommer som bekant från en förlust mot just Storvreta i onsdags, i en match som ändå ingav hopp. Det fanns en hunger att ta bollen mot mål som inte setts tidigare, och dessutom ett högre försvarsspel som såg intressant ut. Återstår att se om Göransson och Drake praktiserar detta också idag.

Simon Nilsson saknas i dagens match då han ådrog sig en lättare hjärnskakning under fredagens träning. Jesper Larsson saknas också emd en stukad fot. I övrigt är truppen intakt.

Det återstår alltså sex matcher för båda lagen, och Warberg befinner sig just nu på nedflyttningsplats med två poäng upp till Sirius. En match värd sitt namn med andra ord!

Matchen startar 16.00, och biljetter bokar du här.

Vill du hellre se den på webben så hittar du länk till den sändningen här.