Idag 1 match

Vinst i en magisk inramning

12 november 2019 12:00
DAM

Inför hela 702 åskådare kunde damlaget ta sin första trepoängare för säsongen när Jönköping kom på besök under måndagskvällen. I den direktsända TV-matchen var det ett ramstarkt hemmaförsvar och en solid arbetsinsats som lade grunden till vinsten med 4-2.

Redan från start skulle det visa sig att den här matchen hade stor betydelse för båda lagen. Inget lag var beredda att ta några större risker inledningsvis och chanserna som fanns var inte i överflöd. Sakta men säkert var det ändå hemmalaget som skulle skapa de bästa chanserna under den första perioden och därför kom ledningsmålet med endast 16 sekunder kvar inte helt ologiskt. Jenny Dahl kunde sno en boll på mittplan och lämna över den till kapten Camilla Halldén som enkelt kunde prickskjuta in ledningsmålet.

I den andra perioden fortsatte Warberg trumma på och skapade med jämna mellanrum chanser utan att kunna omsätta dem i mål. Efter dryga sex minuters spel kom den första utvisningen i matchen då Sofie Karlsson fick vila på botbänken. Via bra boxplay spel och en stabil Hanna Svensson i målet så kunde de stora chanserna utebli. Istället ökade hemmalaget på till 2-0 genom ett riktigt vackert mål, väggspel mellan Sandra Hawerman och Malin Andersson som sågade sig igenom JIK-försvaret var matchens vackraste mål. Efter målet blev hemmalaget rejält passiva och tillät Jönköping ta sig in i matchen och både reducering och kvittering kom till slut vilket inte var helt oförtjänt som perioden gestaltade sig.

Efter den andra perioden sa tränaren Pelle Körberg till Eurosport – Vi bjuder in dem sista tio av andra perioden. Men vi är ändå positiva inför den sista perioden. Det skulle visa sig var rätt, hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och skapade många fina chanser framförallt med kedjan Andersson-Karlsson och Hawerman. Ett powerplay skulle inte hjälpa hemmalaget men med endast 1,13 kvar av matchen kunde Warberg i en spelvändning göra 3-2 genom Sofie Karlsson fint framspelad av Sandra Hawerman. Jublet i hallen var magnifikt och en stående hemmapublik skulle bära hemmalaget till den första trepoängaren för säsongen. Sandra Hawerman kunde göra 4-2 i öppen kasse på slutet och den glädje som visade sig efter slutsignalen gick inte att ta miste på.

Det var många bra insatser i hemmalaget för dagen men spelare som Hanna Svensson, Amanda Wetterström, Sofie Karlsson och Sandra Hawerman visade verkligen vägen i matchen.