Söndag
27 Okt 1 match
Söndag
03 Nov 2 matcher
Måndag
11 Nov 1 match
Lördag
16 Nov 1 match
Söndag
17 Nov 1 match
Onsdag
20 Nov 1 match
Fredag
22 Nov 1 match
Lördag
23 Nov 1 match
Söndag
24 Nov 1 match
Onsdag
27 Nov 1 match
Söndag
01 Dec 1 match
Onsdag
04 Dec 1 match
Torsdag
12 Dec 1 match
Onsdag
18 Dec 1 match
Lördag
21 Dec 1 match
Söndag
22 Dec 1 match
Söndag
29 Dec 1 match
Lördag
04 Jan 2 matcher
Måndag
06 Jan 1 match
Söndag
12 Jan 1 match
Torsdag
16 Jan 1 match
Fredag
17 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
19 Jan 1 match
Tisdag
21 Jan 1 match
Lördag
25 Jan 1 match

Vinst i en magisk inramning

12 november 2019 12:00
DAM

Inför hela 702 åskådare kunde damlaget ta sin första trepoängare för säsongen när Jönköping kom på besök under måndagskvällen. I den direktsända TV-matchen var det ett ramstarkt hemmaförsvar och en solid arbetsinsats som lade grunden till vinsten med 4-2.


Redan från start skulle det visa sig att den här matchen hade stor betydelse för båda lagen. Inget lag var beredda att ta några större risker inledningsvis och chanserna som fanns var inte i överflöd. Sakta men säkert var det ändå hemmalaget som skulle skapa de bästa chanserna under den första perioden och därför kom ledningsmålet med endast 16 sekunder kvar inte helt ologiskt. Jenny Dahl kunde sno en boll på mittplan och lämna över den till kapten Camilla Halldén som enkelt kunde prickskjuta in ledningsmålet.

I den andra perioden fortsatte Warberg trumma på och skapade med jämna mellanrum chanser utan att kunna omsätta dem i mål. Efter dryga sex minuters spel kom den första utvisningen i matchen då Sofie Karlsson fick vila på botbänken. Via bra boxplay spel och en stabil Hanna Svensson i målet så kunde de stora chanserna utebli. Istället ökade hemmalaget på till 2-0 genom ett riktigt vackert mål, väggspel mellan Sandra Hawerman och Malin Andersson som sågade sig igenom JIK-försvaret var matchens vackraste mål. Efter målet blev hemmalaget rejält passiva och tillät Jönköping ta sig in i matchen och både reducering och kvittering kom till slut vilket inte var helt oförtjänt som perioden gestaltade sig.

Efter den andra perioden sa tränaren Pelle Körberg till Eurosport – Vi bjuder in dem sista tio av andra perioden. Men vi är ändå positiva inför den sista perioden. Det skulle visa sig var rätt, hemmalaget tog tag i taktpinnen direkt och skapade många fina chanser framförallt med kedjan Andersson-Karlsson och Hawerman. Ett powerplay skulle inte hjälpa hemmalaget men med endast 1,13 kvar av matchen kunde Warberg i en spelvändning göra 3-2 genom Sofie Karlsson fint framspelad av Sandra Hawerman. Jublet i hallen var magnifikt och en stående hemmapublik skulle bära hemmalaget till den första trepoängaren för säsongen. Sandra Hawerman kunde göra 4-2 i öppen kasse på slutet och den glädje som visade sig efter slutsignalen gick inte att ta miste på.

Det var många bra insatser i hemmalaget för dagen men spelare som Hanna Svensson, Amanda Wetterström, Sofie Karlsson och Sandra Hawerman visade verkligen vägen i matchen.