SIR

Seger i Uppsala mot Sirius

9 oktober 2021 19:45
DAM

Tre nya poäng in på kontot efter dagens seger på bortaplan mot Sirius. En stark start och en stabil insats ledde vägen till dagens seger. Slutresultatet skrevs till 3-4.

Det var bortalaget som tog tag i taktpinnen i matchen och tog ledningen efter närmare 8 minuter spelade genom Sandra Hawerman tryckt in bollen köksvägen bakom . Men hemmalaget skulle kvittera med närmare fem minuter kvar av den första perioden. Dock blev inte lyckan för fansen i IFU Arena lång för straxt där efter skulle Sofia Greftén få tag i bollen efter Alice Bengtssons bytning och stänka in 1-2 på tavlan.

I den andra perioden utökar Sandra Hawerman ledningen för Warberg redan efter drygt en minut. Men Sirius ligger på, och får också i den andra utdelning bakom den så stabila Hanna Svensson. I den första perioden vinner hemmalaget skottstatistiken med 11-5, och i den andra 9-4. När två perioder är spelade är ställningen 3-3. Då spikar Hanna Svensson igen i den tredje och Hawerman jobbar in sitt tredje mål för matchen efter en riktigt uppvisning.

Så här säger Sandra Hawerman efter matchen:

-Vi åker för att spela en svår bortamatch idag och tar med oss 3 poäng hem, wow! Vi visar ett enormt tålamod och sliter över hela banan i 60 minuter. Jag är stolt över varenda spelare och ledare i laget idag som tog sitt ansvar och bidrog med det de kunde. Det är en riktig laginsats.

Statistik i matchen:
Periodsiffrorna slutar: 1-2, 2-1, 0-1
Skottstatistiken: 24-13 (11-5, 9-4, 4-4)

Se highlights från matchen: IK Sirius FBC - Warberg IC

Mål och assist: Sandra Hawerman 3+0
Sofia Greftén 1+0
Andrea Envall 0+1
Maja Nakamura 0+1

Nu väntar ett matchuppehåll för damlaget när det är dags för landskamper. EFT turneningen ska spelas i Finland, med i damtruppen från Warberg hittar vi Sandra Hawerman. Nästa damlagsmatch spelas lördag den 23 oktober klockan 15:00 mot Västerås Rönnby.