Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Sofie Karlsson har skrivit nytt avtal med Warberg

29 april 2020 09:00

Under tisdagseftermiddagen så skrev två spelare avtal med Warberg för SSL säsongen 2020/2021, först ut att presenteras är Sofie Karlsson. Forwarden som för två säsonger sedan anslöt till föreningen har nu gjort klart för en tredje säsong i Warberg.


Först ut av de spelare med utgående kontrakt att presenteras för säsongen blev den väletablerade SSL spelaren Sofie Karlsson, som förutom spel i Telge och Täby även spelat tre säsonger i Huddinge innan hon inför säsongen 18/19 anslöt till Warberg IC. Nu står det alltså klart att den fartfyllda forwarden fortsätter i den blåa tröjan ytterligare en säsong. Sofie har under sina två säsonger i Warberg bidragit med tempo och energi till laget. Med sin rappa spelstil har hon varit en av lagets främsta poänggörare de två senaste säsongerna med 20 respektive 22 poäng per säsong.

-Sofie har en fart och fläkt som skapar ett hot mot alla försvar. Dessutom en förmåga att sätta sina medspelare i bra lägen, säger nya tränaren Kent Göranssons om Sofie.

Sofie Karlsson säger själv så här om sina tankar inför att teckna ett nytt kontrakt med Warberg, och hur hon ser på sin roll i laget:

-Mina tankar har varit väldigt spridda faktiskt. Har haft lite hemlängtan och funderade på att flytta, men samtidigt så trivs jag väldigt bra i staden och på mitt jobb. Dock kände jag efter att den nya tränaren (Kent) presenterades att detta kan bli riktigt bra. Han är erfaren och kompetent, jag tror att han kan ge oss rätt förutsättningar till att ta nästa steg. Jag tror att min roll i laget är viktigt då jag har många år i SSL och att jag fortfarande känner mig fysiskt stark samt att jag kan bidra med min erfarenhet och ge goda råd till övriga i laget.

Vad är dina förväntningar på kommande säsong?

-Som jag nämnde är Kent en komplett tränare, precis som vi behöver. Han har många års erfarenhet och jag är övertygad om att han kan ge oss rätt förutsättningar för att vi ska kunna ta nästa steg som lag. Jag är förväntansfull och redo att ta mig an denna utmaning. Jag tror stenhårt på detta och det ska bli så otroligt roligt att spela i WIC ett år till. Denna resa vill jag inte missa.

På måndag inleds försäsongen efter över en månads uppehåll, taggad?

-Det känns otroligt roligt att dra igång igen. Det har varit en jobbig period för mig då jag har haft tuffa beslut att fatta, men känner nu när allt är klart att det kommer perfekt med en uppstart. Jag är taggad!

Klubbchef Emil Risberg om nya avtalen: Sandra och Sofie är viktiga spelare för både föreningen och laget med sin inställning och ambitionsnivå. De ställer krav på föreningen och sin omgivning. Det är precis den typen av spelare som vi vill ha hos oss.

Vi tackar Sofie för intervjun och önskar henne lycka till under försäsongen och den kommande säsongen i Warbergs tröja.