Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Offensiva backen Johan Stadin till Warberg!

25 april 2020 09:00
Herr

Warberg har gjort klart med sitt femte nyförvärv till herrlaget! Näste man in är högerbacken Johan Stadin som hämtas från IBK Lockerud Mariestad.


Herrlagets silly season fortsätter på högvarv, och nu är det femte nyförvärvet på spelarsidan klart. Tidigare har ju också Jonas Gustafsson presenterats som ny tränare.

Senaste tillskottet är 25-åriga högerbacken Johan Stadin som de två senaste säsongerna har spelat i klassiska IBK Lockerud Mariestad, och nu alltså gör nuvarande lagkompisen Isak Stöckel sällskap i Warberg kommande säsong. Moderklubben heter Sandviken AIK, vilken han representerade från barnsben fram till 2018 då han flyttade till Mariestad.

Första säsongen i Lockerud var Stadin med och spelade upp klubben i Allsvenskan, en sejour som dock bara blev ettårig. Laget inledde piggt men gjorde en svag andra halva av säsongen och lyckades aldrig ta sig upp över nedflyttningsstrecket. Den kvicka backen har dock imponerat trots lagets motgångar, och får nu fortsätta att mäta sina krafter i Allsvenskan. Warbergs-publiken kan se fram emot en frejdig back som gärna rör sig över stora ytor på planen och bidrar i det offensiva spelet. 21 poäng noterades Stadin för i Allsvenskan den gångna säsongen.

-Jättespännande att få Johan till oss! Han, liksom Hannes Karlsson, kommer in med ett backspel som vi saknat i truppen tidigare. Vi får en snabb och löpstark spelare som gärna följer med upp i anfallen och vill vara med där det händer. Han har också ett bra skott som vi hoppas han kommer använda ofta! Jag har också fått intrycket att Johan är en lugn och sansad person som vill lära, och det kommer vara viktigt när han kommer till en ny klubb och nytt sätt att spela, säger sportchef Kimmo Eskelinen.

Johan Stadin själv om övergången till Warberg:

-Skönt att äntligen ha det klart, jag ser verkligen fram emot kommande två säsonger. Precis som Isak fick jag en direkt uppfattning om att Warberg var en klubb jag skulle kunna tänka mig att representera. Jag fick ett väldigt gott intryck av föreningen när jag var nere och hälsade på, och Varberg som stad är lite lik Mariestad vilket var viktigt för mig i denna övergången. Jag är helt övertygad om att det blir en rolig men framförallt lärorik säsong, och jag längtar tills jag får träffa alla i laget och dra på mig den ljusblåa tröjan och spela innebandy till hösten!

Johan har valt att spela i tröjnummer 6, och vi säger varmt välkommen till Warberg!