Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Onsdag
07 Sep 1 match
Fredag
09 Sep 2 matcher
Söndag
11 Sep 2 matcher
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Idag 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match

Amanda Svanström förlänger!

11 maj 2022 11:30
DAM

Ytterligare en spelare från föregående säsongs trupp har förlängt sitt avtal med Warberg. Backen Amanda Svanström har skrivit på för ytterligare en säsong i den blåa tröjan och återförenas därmed med sina tränare från tiden i IBK Göteborg.


Warbergs trupp inför kommande säsong är nu uppe i 20 kontrakterade spelare varav två av dessa är målvakter. Amanda Svanström är alltså den senaste i raden att förlänga sitt avtal. Den 25-åriga backen kom till Warberg inför säsongen 2021/2022 från IBK Göteborg där hon hade samlat på sig erfarenhet från fyra säsonger i Allsvenskan samt en i SSL. Med sin fortsättning i Warberg ger hon sig därmed i höst in på sin tredje SSL-säsong, nu dessutom återförenad med tränarduon Andreas Burman och Jesper Schagerberg som ledde IBK Göteborg under Svanströms två sista säsonger där.

Svanström fick omgående ett stort förtroende när hon kom till Warberg och har varit en given startspelare under sin tid i klubben. Det är framför allt hennes defensiva egenskaper och hennes duellspel som utmärker henne som spelare, men hon samlade också ihop fem poäng (2+3) på sina 25 matcher i SSL.

-Det känns jättebra med fortsatt spel i Warberg! Jag har trivts väldigt bra i både laget och föreningen hittills och hoppas att det blir så även kommande säsong. Jag känner att jag vill fortsätta spela innebandy på så hög nivå jag kan, att jag fortfarande utvecklas som spelare och att jag har mycket kvar att ge, och då känns Warberg som rätt ställe för mig att göra det på. Jag hoppas på en lång säsong med Warberg kommande år, kommenterar Svanström sin kontraktsförlängning.

Nygamla tränaren Andreas Burman är nöjd över att få behålla Svanström i laget och få möjligheten att träna henne igen.

-Ja det ska bli kul att jobba med Amanda igen! Hon är en härlig karaktär och människa som alltid gör sitt yttersta oavsett om det är på planen eller i gruppen. Hon kommer bli viktig för vår defensiv där hon är stark, hon är också skicklig i duellspelet. Jag är väldigt glad att vi får behålla Amanda hos oss!

Amanda, du får två nya tränare som du känner sedan innan, hur har det påverkat ditt beslut?

-Jo men det har absolut påverkat positivt, jag har ju haft dem båda en tid i Göteborg och tycker de har bra tankar och idéer om spelet så det känns bra med två bekanta ansikten i båset.

Du kom ju från Göteborg och Allsvenskan för ett år sedan och har fått mycket speltid, hur nöjd är du med din första säsong i Warberg?

-Som helhet så är jag väldigt nöjd med min första säsong. Jag visste att det kanske skulle bli en utmaning till en början att komma in i tempot som skiljer sig mycket från Allsvenskan, och att jag dessutom kom från en säsong som avbröts efter bara några matcher och inte hade spelat eller ens tränat innebandy på flera månader. Men jag tycker att jag ganska snabbt hittade min plats och roll i laget och tog stora steg i min egen utveckling som innebandyspelare under säsongen. Sedan är jag nästan aldrig helt nöjd utan det finns alltid saker att jobba på enligt mig, men det har varit sjukt roligt att ha fått så mycket speltid och så pass stort förtroende såklart.

Är det något specifikt du vill utveckla som spelare?

-Framför allt har jag som mål att jag vill förbättra mitt offensiva spel som back. Att våga gå med mer i anfall och vara ett större hot framåt. Jag är ju från början center eller forward och gick ner på backen när jag bytte till IBK Göteborg, så jag vill tro att mina forwardsegenskaper fortfarande finns kvar och går att hämta mer av. När jag gick över på vänsterbacken under säsongen så tycker jag att min offensiv kom lite mer till rätta och jag lyckades till och med peta in något mål i de sista matcherna. Så det vill jag försätta utveckla kommande säsong!

Det har presenterats många nyförvärv till nästa säsong, unga sådana. Vad är dina tankar om lagbygget?

-Det känns både spännande och roligt med mycket nytt och många unga bra spelare. Som alltid så behövs det en tid att få ihop laget när det är många nya men jag tror det kommer bli riktigt bra med den trupp vi har och att vi lite äldre kan lära mycket av de yngre och tvärt om.

Du själv fyller 26 år i sommar och kommer tillhöra det äldre gardet i laget. Vad blir din roll i gruppen?

-Ja tack för påminnelsen! Jag fyller ju inte förrän i sommar så än så länge är jag fortfarande bara 25 år ung, haha! Jag tror att jag kommer ha en liknande roll som förra säsongen om inte ännu lite större kanske. Jag både tar och får ofta en roll som en som tar mycket ansvar, som hörs mycket, försöker se och få med alla i laget och visa vägen på planen. Jag har varit i kaptensgrupp och likande i alla lag jag spelat i och tycker en sådan roll är fantastiskt rolig att ha och få förtroende för.

Slutligen, vad är dina förväntningar rent sportsligt kommande säsong?

-Jag hoppas att det kommer bli en lång säsong med Warberg kommande år. Får vi ihop laget på bästa sätt så är jag övertygad om att vi kommer lyckas med det. Jag skulle också gärna se att vi som lag kan vara lite jämnare sett till prestation jämfört med förra säsongen. Att vi etablerar en stabil grund att stå på och har en stark identitet. Sist men inte minst förväntar jag mig att vi kommer ha riktigt roligt tillsammans!

Roligt tillsammans hoppas vi damlaget får redan till helgen! Då startar man nämligen upp säsongen 22/23 med en tredagars kickoff på hemmaplan i Varberg, där alla nya spelare och ledare finns på plats och deltar. Är man som supporter nyfiken på att se dem träna innebandy så är man välkommen till Sparbanken Wictory Center kl. 13.00 på lördag den 14 maj.

Vi tackar Amanda för intervjun och önskar henne och övriga i laget en bra start på säsongen!