Onsdag
27 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Söndag
31 Jan 1 match
Onsdag
10 Feb 1 match
Lördag
13 Feb 2 matcher
Tisdag
16 Feb 1 match
Lördag
20 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Torsdag
04 Mar 1 match
Fredag
05 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Söndag
07 Mar 1 match
Torsdag
11 Mar 1 match
Söndag
14 Mar 2 matcher
Lördag
20 Mar 1 match

Landslagsmeriterade målvakten Amanda Hill klar för Warberg.

22 januari 2021 08:00
DAM

Warberg har gjort klart med VM guldmedaljören från 2019 och flerfaldiga SM medaljören Amanda Hill. Målvakten har skrivit på ett kontrakt för resten av säsongen.


Amanda kommer ursprungligen från Vimmerby och inledde sin målvaktskarriär i Jönköping IK innan hon, inför gymnasiet började på RIG i Umeå. Direkt efter RIG blev det en säsong i IBF Falun i SSL innan flyttlasset gick till KAIS Mora, där hon sedan blev en av lagets bärande spelare under flera år.

Kopplingen mellan Amanda Hill och Warberg började redan i våras när det stod klart att hon skulle lämna KAIS Mora för en flytt till Varberg. Inför säsongstart kände hon att fokus skulle vara på att komma in i nya staden och arbetet på Varbergs Sparbank.

-Vi har haft en dialog med Amanda sedan hon flyttade till stan. Hon har under hösten tränat lite sporadiskt för att känna sig för om suget efter innebandyn fortfarande finns kvar. Och nu har hon landat i att vilja köra fullt ut, vilket vi så klart är jätteglada för, säger klubbchef Emil Risberg.

Med meriter som VM-guld, SM-guld samt flertalet SM-silver, utöver det utmärkning som årets målvakt 2019 så är det en rutinerad spelare som kliver in i Warbergs damlag.

-Amanda kommer att stärka upp vår redan befintliga målvaktsuppsättning. Så jag skulle nu, med våra två befintliga målvakter Hanna & Ronja, säga att vi har Sveriges bästa målvaktsuppsättning. Sedan har Amanda en fantastisk rutin och erfarenhet med sig som kommer att vara betydelsefull för oss som lag.

Så här säger Amanda själv om övergången till Warberg och sina förväntningar:

-Det känns roligt att vara tillbaka på planen igen. Jag kände mig klar med innebandyn i våras och var tydlig mot Warberg direkt vid vår flytt till orten att spel inte var aktuellt. Men efter att ha tränat ett par gånger med laget under hösten så kände jag att spelglädjen kom smygandes. När frågan sen kom om jag kunde tänka mig att spela resten av säsongen så var det ett enkelt beslut att ta. Förhoppningsvis kan jag bidra till laget både spelmässigt och erfarenhetsmässigt.

-Vårsäsongen blir spännande med slutspel som målsättning. Det är många poäng kvar att spela om och sannolikt kommer det bli ett tight race hela vägen in till slutspurten av serien.

Warberg och KAIS Mora är överens om övergången, och hon är spelklar direkt. Warberg hälsar Amanda varmt välkommen till klubben och önskar ett stort lycka till!