Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Tova Pettersson klar för Warberg

11 augusti 2023 10:00
DAM

20-åriga Fröjeredsprodukten är det senaste tillskottet till årets SSL-trupp.


Tova har tillhört moderklubben Fröjereds IF hela sin karriär, med spel i Allsvenskan de senaste säsongerna. Under säsongen 2022/2023 producerade den rightfattade backen 21 poäng, varav 13 mål, på 22 matcher. Nu blir det spel i SSL, vilket är något som hon ser fram emot.

-Det känns väldigt bra. Det ska bli spännande att få prova på SSL-spel då det alltid har varit ett mål. Warberg känns som en proffsig klubb där spelarens utveckling står i fokus vilket jag tror är väldigt viktigt när man vill nå högre. Det är också en väldigt skön grupp med lite yngre spelare som kan utvecklas och hjälpa varandra tillsammans.

Vad kan publiken i Sparbanken Wictory Center förvänta sig av lagets senaste nyförvärv?

-Jag skulle säga att jag har ett enormt pannben och en stark vilja som syns väldigt tydligt i min spelstil, med bland annat mycket närkamper. Jag är också en offensiv spelare som gillar att ta bollen framåt.

Manager Burman är nöjd med att ha fått in Tova i truppen.

-Tova är en bolltrygg spelare som kan spela både back och forward. Vår tanke är att främst spela henne som back. En poängstark spelare som är bra på att fylla på i offensiven. Det kommer ge oss ytterligare hot i spelet med boll. Jag är glad att Tova valde oss för sin fortsatta utveckling.

Tova har tecknat ett avtal för de kommande två säsongerna.