Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Sandra Hawerman förlänger till årsskiftet

7 juni 2023 14:00
DAM

Warbergs lagkapten Sandra Hawerman har haft ett utgående kontrakt och funderat länge över sin framtid. Nu är ett beslut taget och forwarden blir kvar i Warberg fram till årsskiftet innan hon flyttar till Umeå för spel med svenska mästarna Team Thoren.


Damernas lagkapten Sandra Hawerman har spelat för klubben i fem säsonger och har under denna period tagit klivet från talang till etablerad SSL-spelare. Med sin snabbhet och näsa för mål blev hon snabbt en ny publikfavorit i Sparbanken Wictory Center. I fyra av sina hittills fem säsonger i SSL har hon gjort 20 mål eller flera, och hennes poängbästa säsong totalt är säsongen 20/21 då hon stod för 40 poäng fördelat på lika många mål som assist. Senaste säsongen gick det dock tyngre för 24-åringen, 10+12 blev hennes facit då.

Med ett utgående kontrakt har hon nu haft funderingar på sin framtid, ett val som också har innefattat den civila delen där hon har studier att slutföra på västkusten strax innan nyår. Uppgörelsen som nu har gjorts är smått unik. Sandra Hawerman förlänger sitt kontrakt med Warberg och spelar med klubben fram tills dess att studierna är slutförda, och efter nyår flyttar hon till Umeå för att ansluta till regerande svenska mästarna Team Thoren.

Warbergs manager Andreas Burman förklarar:

-Vi är glada att Sandra kan vara med oss första halvan av säsongen då vi får behålla en spelare som varit viktig för klubben över tid. Sandra har själv uttryckt ett starkt önskemål om att få spela slutspel och ha chans på att vinna SM-guld, och när hon nu får en sådan möjlighet är det såklart svårt för en spelare att säga nej till det. Ser vi till helheten och Sandras önskemål i synnerhet så tycker jag att detta blev en bra lösning till slut. Vi står oss starka på den positionen med Emma Thorsson och Hilma Ahnlund så det öppnar upp möjligheter för dem att växa ytterligare.

Även Sandra själv är tacksam för möjligheten men ser också fram emot att avsluta snyggt i Warberg.

-Jag ser fram emot säsongen och att få fortsätta jobba tillsammans med den trupp som på många plan var helt ny förra säsongen. Det blir spännande att ta vid där vi slutade i mars. Sen vid årsskiftet blir det dags för nästa kapitel i min egen innebandyresa och det är jag väldigt glad och tacksam över att Warberg låter mig få göra!