Söndag
13 Mar 1 match
Lördag
19 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Onsdag
07 Sep 1 match
Fredag
09 Sep 2 matcher
Söndag
11 Sep 2 matcher
Lördag
17 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Lördag
24 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Idag 1 match
Lördag
01 Okt 1 match
Söndag
02 Okt 1 match
Lördag
08 Okt 2 matcher
Lördag
15 Okt 2 matcher
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match

Egen produkt förlänger

6 maj 2022 15:00
DAM

Damernas lagbygge börjar bli mer och mer komplett. Nu har Warbergs-fostrade Cajsa Leffler bestämt sig för en fortsättning i den blåa tröjan och hon blir därmed den 19:e spelaren med kontrakt nästa säsong.


19-åriga Cajsa Leffler flyttades upp till damtruppen redan föregående säsong, men har på grund av regelverket för elever på NIU (Nationell idrottsutbildning) inte haft tillåtelse att skriva kontrakt med någon klubb. Nu närmar sig studenten för Leffler och hon kommer i samband med detta att skriva på ett tvåårsavtal med Warberg.

Leffler startade sin karriär i Warberg som åttaåring och har tagit stora kliv i sin utveckling varje år som gått. Trots att säsongerna 19/20 och 20/21 innehöll väldigt få matcher på seniornivå (på grund av Covid) för henne, så har hon på ett imponerande sätt anpassat sig till spel på yttersta elitnivå. Den energiska backen startade i mer än hälften av de 26 matcher som hon fanns med i matchtruppen under sin debutsäsong.

Så här säger damlagets assisterande tränare Cecilia Andersson om att Leffler får förnyat förtroende i lagbygget:

-Oavsett om det gäller energi, duellspel eller att vara en peppande lagkamrat på träning eller match så är Cajsa en av dem som alltid visar vägen. Det är få som kan glädja laget med en målgest på träning så som Cajsa kan! Som spelare är hon en stark och bollvinnande back som bidrar i både det defensiva som offensiva spelet, och det ska bli spännande att se hur hon fortsätter att utvecklas i den blåa tröjan!

Leffler själv är glad och förväntansfull över sin fortsättning i klubben och ser fram emot att träningen skall starta upp.

-Ja att skriva på för två nya år med Warberg är såklart jätteroligt! Jag har gjort hela min innebandyresa i klubben och att få möjligheten att fortsätta det känns toppen. Jag både tror och hoppas på två år där vi kan klättra i tabellen jämfört med tidigare och ha sjukt roligt på vägen! Jag ser verkligen fram emot att försäsongen skall starta, jag älskar att träna!

Ja snart är det ju dags för träningsstart, hur kul är det egentligen med försäsongsträning?

-Ja jag ser som sagt fram emot det, det ska bli roligt att vara med från start eftersom jag kom in mycket senare förra året. Jag föredrar själv styrketräning på gymmet före intervaller i löpspåret. Att få de här månaderna att förbereda sig inför en ny säsong är viktigt. Det roligaste är såklart att spela innebandy men att få ett miljöombyte och lite annan träning under några månader gör att det är mycket roligare att gå in i hallen när säsongen drar igång ordentligt till hösten. Styrkan, uthålligheten och gemenskapen man bygger upp i laget under en försäsong lägger grunden för resten av säsongen. Så jag ser fram emot att kriga på och bli stark ihop med laget!

Du flyttades ju upp i a-truppen förra säsongen, hur har omställningen till spel i SSL varit tycker du?

-Den har såklart varit stor. Det är mycket högre tempo och otroligt skickliga spelare vilket gör att man själv måste bli snabbare i alla beslut på banan. Det märktes redan på första träningarna att det är ett helt annat tempo och att man måste vara mycket mer noggrann i alla situationer. Jag tycker att jag kom in i spelet och laget väldigt bra och jag är nöjd med min första säsong i SSL.

Är det något särskilt du försöker utveckla för att verkligen etablera dig på SSL-nivå?

-Det finns alltid saker att utveckla och det jag främst behöver bli bättre på är mitt spel med boll och att våga lämna min backplats för att föra spelet framåt. Jag känner själv att min roll som back också handlar mycket om att vara stark i närkamper och vinna boll i egen zon för att kunna vända på spelet, och det vill jag också bli bättre på.

Nu blir det en nystart med väldigt många nya spelare och helt nya tränare, hur tänker du kring det?

-Ja det blir verkligen en nystart! Nästan som ett helt nytt lag och jag tycker det ska bli otroligt spännande att se vad som komma skall. Det blir många nya att lära känna och det gäller att vi kommer ihop som lag för att kunna nå de resultat vi vill framöver. I samtal med våra nya tränare tycker jag att de känns väldigt seriösa och målmedvetna, de vet vad de vill spela för innebandy och hur vi skall göra det som lag. Jag tror och hoppas att de spelare som kommer hit är sugna på innebandy och att vi som lag tar steg framåt!

Slutligen då. Vad ser du att ni som lag behöver utveckla gentemot tidigare för att nå den där efterlängtade slutspelsplatsen för första gången?

-Vi behöver bli mer jämna över säsongen och inte hamna i långa perioder där vi inte lyckas ta poäng. Jag tror det blir viktigt att få till en stabilitet som vi kan luta oss emot även när vi känner att vi inte får till det till 100%. Grunder i vårat eget spel som vi hela tiden kan gå tillbaka till när vi känner att vi hamnat i en svacka. Förra säsongen hade vi endel matcher där vi inte var med från start och hamnade i underläge direkt, och att vi är med från start i varje match är något vi måste vara mer noggranna med.

Vi säger tack till Cajsa för detta, gratulerar till hennes första a-lags kontrakt och önskar ett stort lycka till med sommarträningen!