Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Välkomna till Warberg Sanna, Pernilla och Alice.

22 maj 2020 09:00

Tre nya spelare är klara för två säsonger i Warbergs damlag. Det är Sanna Olsson, Pernilla Hermansson och Alice Bengtsson som alla tre ansluter från Allsvenska IBK Göteborg.


Det är tre tjejer som är allt annat än okända för varandra, men även kända ansikten för flera av tjejerna i den befintliga damtruppen. De tre tjejerna har alla olika vägar och föreningar som har lett de in i innebandyns värld, men deras vägar korsades för flera år sedan.

Sanna Olssons innebandykarriär inleddes i relativt hög ålder, som liten var det fotboll som gällde. Satsningen på innebandyn kom när det var dags för gymnasiet, då gick flyttlasset från Hälsingland och moderklubben Söderhamns IBF till Falun och NIU där. Det blev tre år i Falun innan hon blickade söderut och hamnade inför säsongen 2014/2015 i Mölnlycke och Pixbo Wallenstam. Där blev det tre säsonger i Allsvenskan för forwarden innan hon inför säsongen 2017/2018 bytte till IBK Göteborg.

Pernilla Hermansson började redan som femåring att träna innebandy i Björkekärr IK. Därefter gick turen till IBK Göteborg som hon representerade fram till säsongen 2010/2011. I samband med hennes gymnasieval föll beslutet på Pixbo Wallenstam. Pernilla spelade för Mölnlycke-föreningen i sammanlagt fem säsonger, från division 2 och hela vägen upp till SSL och var med i truppen som tog SM-guld 2015/2016.

Alice Bengtssons innebandyintresse startade också som ung, efter att ha sett storebror spela så bestämde sig 7-åriga Alice att börja spela i Lindås Waves. Hon representerade moderklubben ända tills gymnasievalet skulle göras, då föll valet på Pixbo Wallenstam. Från 2009/2010 i Mölnlycke-föreningen fick hon erfarenhet av spel i såväl division 1 och 2, som Allsvenskan och SSL.

Det var i Pixbo som Sanna, Pernilla och Alices vägar korsades. Inför säsongen 2016/2017 valde Alice och Pernilla att lämna Mölnlycke och Pixbo för att fortsätta sina karriärer i IBK Göteborg. En säsong senare anslöt även Sanna till IBK, den säsongen kvalade laget hela vägen till SSL. Nu väljer de tillsammans att blicka söderut på västkusten och under de två kommande säsongerna kommer de att pendla ner till Varberg.

Så här säger respektive spelare om övergången till Warberg:

Sanna Olsson:

-Efter att ha spelat i Allsvenskan med IBK Göteborg den föregående säsongen vill jag ha nya utmaningar och därmed återigen spela i SSL. Warberg tycks ha något stort på gång och satsar otroligt mycket. Jag vill vara en del av det och vara med på den resan.

Pernilla Hermansson:

-Jag har trivts väldigt bra i Göteborg, så det var inget enkelt beslut att ta, men spel i en högre serie lockade. Jag har fått ett bra intryck av föreningen, och gillar att både klubben och laget har höga ambitioner inför kommande säsong. Det kändes som rätt steg att ta för min fortsatta utveckling innebandymässigt.

Alice Bengtsson:

-Det var ett stort beslut för min del. Har spelat länge i IBK Göteborg och trivts oerhört bra så det var svårt att lämna laget. Men samtidigt är jag redo för en utmaning och spel i en högre liga.

Vad är din uppfattning om Warberg, förstår också att du har endel tidigare lagkamrater här?

Sanna:

-Jag har fått uppfattningen att Warberg är en bra förening med ett stort hjärta, driv och engagemang. Jag har tidigare spelat med Amanda Wetterström och Sofia Greften i Pixbo Wallenstam. Jag spelade dessutom med Sandra Hawerman i IBK Göteborg, så henne känner jag också sedan tidigare.

Pernilla:

-Jag vet om att det är en seriös och proffsig klubb. Jag har spelat med Cecilia Habib Westh och Sofia Greftén i Pixbo, och Sandra Hawerman i Göteborg. Sen har jag även spelat med Amanda Ahola i U19, så det är skönt med några bekanta ansikten!

Alice:

-En seriös klubb med stort hjärta! Ja jag känner Sandra Hawerman samt Sofia Greftén sedan innan, ska bli oerhört kul att spela i samma lag som dem igen!

Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?

Sanna:

-Jag beskriver mig själv som en stark spelare med mycket energi och vilja.

Pernilla:

-Jag är en spelare som gillar att ha mycket boll, har bra spelförståelse och tycker om att sätta mina medspelare i bra lägen, främst i anfallszon.

Alice:

-En teknisk och snabb spelare med bra spelförståelse.

Vad har du för förhoppningar på kommande säsong?

Sanna:

-Jag ser fram emot en intressant säsong med Warberg som verkar ha tydliga mål mot slutspel. Jag ser en möjlighet till att fortsätta utvecklas som spelare och förhoppningsvis kunna bidra med några poäng.

Pernilla:

-Jag hoppas på att snabbt komma in i laget och spelsystemet för att kunna bidra med mitt spel. Jag hoppas även på att utvecklas som spelare, och förhoppningsvis göra lite poäng också. Men det viktigaste är såklart att det går bra för laget.

Alice:

-Jag hoppas på att jag utmanas och utvecklas som innebandyspelare samt att jag även levererar några poäng framåt.

Vi hälsar #95 Olsson, #10 Hermansson och #21 Bengtsson varmt välkomna till Warberg! Vi önskar de glädje och lycka till under försäsongen och till hösten i den blåa tröjan.