Onsdag
12 Feb 1 match
Lördag
15 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Lördag
22 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Lördag
29 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Fredag
06 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 2 matcher
Lördag
14 Mar 1 match
Söndag
15 Mar 1 match
Lördag
21 Mar 1 match

Inför Linköping borta

23 februari 2020 09:48
Herr

I eftermiddag möter Warberg ett av ligans allra formstarkaste lag när man gästar Linköping IBK. Hemmalaget har sju raka segrar och det blir med andra ord en rejäl utmaning man ställs inför!


Med bara fem matcher kvar av årets SSL börjar det nu dra ihop sig på allvar. Warberg är i ett läge där varje mål och varje poäng är oerhört viktig i sin kamp om nytt SSL-kontrakt. Fyra poäng skiljer upp till Höllviken ovanför nedflyttningsstrecket och därför krävs ett antal segrar under dessa sista fem omgångar.

Idag väntar alltså formstarka Linköping på bortaplan. Hemmalaget inledde säsongen ganska svagt men har efter hand spelat upp sig rejält. Tack vare sin segerrad placerar man sig i dagsläget på en sjätteplats i tabellen, men det är tight om placeringarna så en seger eller förlust kan göra förändringar både uppåt och nedåt. Linköping har varit ett stabilt slutspelslag i många år, och allt annat än ett nytt slutspel denna säsong hade varit en överraskning.

Truppen består av många skickliga innebandyspelare, och en av de mest sevärda och betydelsefulla är den tidigare Warberg-spelaren Simon Palmen. Den teknikske centern är också poängbäst i sitt lag hittills med 38 poäng på kontot. Tillsammans med tjecken Matej Jendrisak borgar de för en stabilitet som få kan visa upp på centersidan. Rutinerade forwarden Martin Karlsson är fortfarande en av lagets absoluta nycklar med sin fysik och inställning, och i de bakre leden står landslagsbacken Oskar Hovlund för mycket av grannlåten. Håll också ett öga på nyförvärvet Olle Abrahamsson som gjort en fin debut i SSL med 31 poäng från sin vänsterkant hittills.

I säsongens första möte (24 oktober) var det en jämn tillställning som Warberg mycket väl kunde ha fått poäng i. Dock gjorde Linköping ett ryck i den andra perioden, som man vann med 3-0, vilket Warberg aldrig lyckades hämta upp. Matchen slutade 4-5 till Linköping, och chans till revansch idag alltså.

Warberg åker till Linköping med full trupp, och den innebär att Simon Nilsson är tillbaka och redo för spel. Utöver hans återkomst så är den enda förändring från den senaste matcherna att Max Källerteg inte finns med. 20-åringen har ju använts på dubbellicens under ett par månader, men idag spelar han med sitt Lindås.

För Warberg blir det av oerhörd vikt att stå upp i det fysiska spelet idag, och samtidigt hitta en stabilitet i sitt försvarsspel. Linköping brukar spela metodiskt, och kan Warberg kontrollera det och vara cyniska i sitt eget anfallsspel så finns alla möjligheter till en jämn match och spännande match.

Matchstart är 16.00, och länk till websändningen på SSL Play hittar ni här!