Söndag
18 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
25 Feb 1 match
Lördag
02 Mar 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Fredag
08 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 2 matcher
Lördag
16 Mar 1 match
Söndag
17 Mar 1 match
Lördag
23 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Torsdag
28 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Anton Birgersson har förlängt!

30 januari 2024 10:00
HERR

Morics Krumins var inte ensam om att förlänga sitt avtal inför hemmapubliken i söndags. Även hemmasonen Anton Birgersson ritade på ett nytt kontrakt och blir i kvar i den blå tröjan ytterligare säsonger!


Anton Birgersson blev med sin påskrift den sjunde spelaren att teckna nytt avtal med Warberg inför kommande säsong. Det finns förvisso ytterligare några spelare med utgående kontrakt, men manager Johan Astbrant har satt sig i en bra situation med en i mångt och mycket intakt trupp inför säsongen 24/25.

Mångsidige Birgersson är i detta nu inne på sin andra säsong efter återkomsten från Storvreta sommaren 2022, och totalt sin åttonde säsong i a-laget. 27-åringen som fostrades i grannklubben Bua IF kom till ungdomsverksamheten i Warberg redan 2012 som 16-åring och gick därifrån hela vägen upp till a-truppen. Han har hittills skrapat ihop 223 poäng i serie och kvalspel för Warberg och varje säsong tillhört toppen i den interna poängligan. Nuvarande säsong är den första på många år där Anton har kunnat träna och spela skadefri från start. Han drogs med en efterhängsen fotskada redan 2020 och även under sin tid i Storvreta. Efter en operation och efterföljande rehab sommaren 2022 var han dock kvitt sina problem och inför den här säsongen har han därför kunnat delta fullt ut på såväl sommarträning som innebandy. Det har också visat sig på plan då Birgersson har blivit bättre och bättre ju längre tiden har gått och definitivt är en av de tyngsta anledningarna till sin formations framgång den här säsongen. Allt som oftast är det han som sätter upp sina medspelare i bra positioner i offensiv zon.

Något Johan Astbrant också nämner när han uttalar sig om kontraktsförlängningen med Anton.

-Anton har sedan han kom hem hela tiden tagit steg framåt till att hitta tillbaka till den spelaren han var när han lämnade Warberg för ca fyra år sedan. Jag tycker först i år att han har kommit till sin rätt och är en stor faktor till varför vår förstafemma producerar. Jag tycker vi hittat rätt position till Anton i år där han får vara med och driva spelet och vara en motor i sin femma. Anton är också en person som är omtyckt i laget och en spelare som är lätt att samarbeta med. Därför är jag är såklart glad att Anton valt att stanna kvar i Warberg och att vi även kommande år kan jobba med kontinuitet både i laget men också i formationen!

Anton du har förlängt med Warberg, hur har tankarna kring detta gått?

-När jag fick frågan av Asta att förlänga ytterligare två år var det en självklarhet. Klubben ligger mig nära om hjärtat och viljan av att gå upp till SSL finns kvar.

Det är ju ett flertal spelare som förlängt relativt tidigt, hur mycket har det hjälpt dig i processen?

-Såklart att det har hjälpt att andra spelare har förlängt. Ett slagkraftigt lag är viktigt och tidiga förlängningar kan även locka viktiga nyförvärv.

Du är inne på din andra säsong nu efter återkomsten från Storvreta, hur har tiden varit för egen del?

-Den har vart lite som jag förväntat mig. En seg första säsong då jag gjorde min första försäsong på nästan fyra år på grund av en skada, och det viktigaste var att försöka hitta självförtroende igen och få tillbaka styrkan i kroppen. Nu under andra säsongen känns kroppen bättre och självförtroendet är på väg tillbaka, så jag hoppas vara i min bästa form under sista delen av säsongen.

Känner du att du har en annan roll i laget nu gentemot den du hade innan du gick till Storvreta, och i så fall hur har den förändrats?

-Rollen i laget tycker jag inte är så mycket skillnad på mer än att jag tar lite större ansvar utanför banan. Innan var det enbart genom mitt spel som jag tog ansvar.

Dock har du ju fått en delvis ny roll på banan där du har flyttat tillbaka ett steg, tankar kring det?

-Ja det är roligt, det har blivit lite av en nytändning. Jag tycker mina kvaliteter visar sig mer när jag får ha mycket boll som jag får lite längre ner på planen.

Vad tänker du om era chanser för resterande del av säsongen, vad behöver ni göra för att lyckas ta steget upp i SSL?

-Chanserna ser absolut bra ut, vi har blivit bättre och bättre ju längre in i säsongen vi kommer. För att lyckas ta steget upp behöver vi älska att spela matcherna under kvalet. Fördelen i år är att fler i laget har erfarenhet av kvalspel.