WARBERG KLART FÖR SSL!

24 april 2019 20:32

En fullkomligt magisk tisdagkväll slutade som alla med blått hjärta hade önskat! Efter 4-3 mot Hagunda är Warberg klart för SSL!

Att samla intrycken och försöka sig på ett matchreferat känns svårt! Det var inte en av de bästa innebandymatcherna som har spelats i Sparbanken Wictory Center, så mycket kan vi konstatera. I alla fall inte rent kvalitetsmässigt. Det syntes tidigt och ganska länge att det var en match med oerhörd betydelse. Många stela handleder och märkliga bolltapp, felpassningar i knähöjd och alibirörelser med boll. Men vad gör det en dag som denna?

Snabbspolar vi matchen till tredje perioden, där egentligen allt hände, så var det när Hagunda gjorde 1-3 efter sex minuters spel, som Warberg egentligen släppte på handbromsen. Simon Svenssons 2-3 reducering bara 15 sekunder efter blev helt avgörande för resterande del av matchen. Hans fränhet och mod med bollen gav Warberg hopp och energi, samtidigt som Hagunda blev darriga. Mindre än minuten senare så fick Warberg ett powerplay och då small det igen. Robin Blåberg skickade in ett av sina två mål för dagen och det var 3-3 med drygt tolv minuter kvar.

Samma man fick sedan klä sig i matchvinnarrollen när han på sedvanligt Blåberg-maner trampade in från fickan och smällde upp 4-3 med mindre än fem minuter kvar att spela! Hallen var fylld till bristningsgränsen, och om stämningen hade varit sagolik tidigare under matchen så var det ingenting mot nu. Publiken bar fram Warberg de sista fem minuterna och det gick knappt höra sig själv tänka!

I ett hemjobb med en minut kvar åkte Mattias Kongstad på sin blott tredje utvisning för säsongen, och det gav Hagunda möjligheten att jaga kvittering med två man mer på banan eftersom man såklart också plockade sin målvakt. Likt match fyra i Uppsala spikade dock Tobias Jernsand igen och han berövade Hagunda en kvittering.

När slutsignalen gick var det eufori! Vilda glädjescener och många glädjetårar, WARBERG ÄR TILLBAKA!

Hallands Nyheter filmade kort efter slutsignalen, se klippet här.