Lördag
15 Okt 2 matcher
Onsdag
19 Okt 1 match
Lördag
22 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Onsdag
26 Okt 1 match
Lördag
05 Nov 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Söndag
20 Nov 1 match
Fredag
25 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Söndag
27 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Söndag
04 Dec 1 match
Lördag
10 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Torsdag
15 Dec 1 match
Söndag
18 Dec 1 match
Lördag
07 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Fredag
13 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Söndag
15 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Söndag
22 Jan 1 match
Lördag
28 Jan 1 match
Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match

Ny tränarduo klar att ta över damlaget nästa säsong.

20 januari 2022 11:45
DAM

Warberg har gjort klart med ny tränarduo till kommande säsonger. Vi säger varmt välkomna till Warberg, Andreas Burman och Jesper Schagerberg. Burman går in i rollen som manager för damlaget och Schagerberg som assisterande tränare. Duon har skrivit på varsitt treårskontrakt.


Warberg har gjort klart med en tränarduo som efter färdigspelad säsong tar över damlaget. Det är Andreas Burman och Jesper Schagerberg som ska ta över ansvaret för SSL-laget. Andreas kommer gå in i rollen som manager, en kombination av huvudtränare och sportchef, och Jesper som assisterande tränare. Duon verkar framgångsrikt under denna säsong, precis som under de föregående två, i IBK Göteborgs allsvenska damlag.

-Jag är jätteglad över att vi i god tid inför kommande säsong har gjort klart med två så viktiga pusselbitar. Andreas och Jesper är två väldigt engagerade och duktiga tränare som de senaste åren har gjort bra resultat med IBK Göteborg i Allsvenskan. De passar bra in i vår ambition att fortsätta utveckla verksamheten mot att slåss om medaljerna i SSL säger klubbchef Emil Risberg och utvecklar:

-Ambitionen har hela tiden varit att skapa en stab som bygger kring en huvudtränare, något som inte har varit möjligt i den nuvarande staben. I Andreas roll som manager blir det en kombination av huvudtränare och sportchef, helt i linje med vårt nya arbetssätt. Ett arbetssätt där fokus handlar om att optimera resurserna kring att skapa så bra förutsättningar som möjligt för arbetet i vardagen. Likt den förändring vi nyligen genomförde på herrsidan.

Så här säger killarna själva om valet av Warberg, och vad som lockar mest med uppdraget:

Jesper Schagerberg:

-Vi har under längre tid försökt att hitta en miljö där vi som ledare har förutsättningar att kunna utvecklas tillsammans med laget och det känner vi att Warberg som förening kan erbjuda. Uppdraget i sig är väldigt spännande, då det finns en tydlig satsning mot att bli ett ännu mer etablerat SSL-lag. Jag är väldigt glad över att vi har landat det här, det kommer att bli en fantastisk utmaning samtidigt som jag hoppas och tror att miljöombytet kommer att bli perfekt för min fortsatta utveckling som ledare.

Andreas Burman:

-Jag fick ett väldigt bra intryck av Warberg som förening. Det finns en tydlighet vad man vill med laget framåt och vi delade väldigt mycket av det. Det känns som en väldigt bra miljö där jag som ledare också får möjlighet att utvecklas, vilket är viktigt för mig.

Hur ser du Andreas, på din roll som manager och hur kommer du att sätta din prägel på laget?

-Ett spännande upplägg som jag ser väldigt mycket fram emot. Att få möjligheten att arbeta mer mot innebandyn på daglig basis är få förunnat. Den spelmässiga filosofin vill jag att ska vara väldigt tydlig, oavsett om det är defensivt, offensivt, spelvändningar eller backcheck. Men i det måste man få möjligheten att vara kreativ som spelare. Vi ska tillsammans arbeta fram en idé vi tror på och som passar den trupp vi ställer på banan säsongen 22/23.

-Hur resten av ledarstaben ska utformas får vi återkomma till längre fram. Jag har en dialog med bl a Cecilia ”Cilla” Andersson om en fortsättning i den här konstellationen, så att vi får en viss kontinuitet från den här säsongen, säger Emil Risberg.

Vi hälsar Andreas Burman och Jesper Schagerberg varmt välkomna till Warberg. Båda två tillträder sina nya tjänster den 1 maj, efter färdigspelad säsong.